Třetí srpnovou sobotu se v Mníšku koná hudební festival BRONFEST

Třetí srpnovou sobotu se v Mníšku koná hudební festival BRONFEST

V sobotu 22. srpna 2020 se v Amfiteátru U Káji Maříka v Mníšku pod Brdy koná v pořadí již 5. ročník půldenního hudebního festivalu BRONFEST.

„V Mníšku pod Brdy bydlím již několik let a mám to tu rád. Líbí se mi tu. Když k tomu přidám výhled na úžasný podzámecký amfiteátr a k tomu skvělou restauraci U Káji Maříka s ještě skvělejšími hochy, kteří ji obhospodařují, tak už byl jenom krůček k rozhodnutí udělat něco, co ,,možná“ tomuto městečku chybí. Hudební festival. Alespoň půldenní. A přátelé tady je již 5. ročník! Přijďte podpořit úžasné muzikanty na místo s úžasným geniem loci,“ zve na letošní ročník multižánrového festivalu jeho organizátor Broněk Přibyla.

Program festivalu:
15:45 – MONOSKOP
16:45 – TARA FUKI
18:15 – VLADIVOJNA LA CHIA & 4TRIO
19:30 – BLAŽENKA
20:45 – KORBEN DALLAS

Vstupenka stojí 300 Kč (pro osoby nad 15 let).
Vstupenky si může zakoupit on-line na stránkách TicketStream nebo přímo na místě těsně před festivalem.

Další informace najdete na webových stránkách festivalu BRONFEST 2020.

MONOSKOP je šestičlenné těleso z Prahy, které ve své tvorbě vychází převážně z vlivů trip-hopu, elektroniky a popu. Charakteristický výraz kapely vytváří především expresivní vokál zpěvačky Petry Horváthové a neobvyklé nástrojové složení kapely. Živé rytmické jádro kapely pulsuje na psychedelických elektronických podkladech. Výrazné melodické motivy obstarává zakladatelské duo kapely, bratři Martin Jazzewec a Ondřej Nakea, a to hned několika nástroji – houslemi, mandolínou, trubkou a zvonkohrou.
Kapela hraje ve složení: Ondřej Nakea (trubka a zvonkohra), Martin Jazzewec (housle a mandolína), Ondra Marihai (basa), Pavel Bek (bicí), Martin Kafes33 (klávesy a gramofon) a Petra Horváthová (zpěv).
Jejich vystoupení „Promítač“ z roku 2017 si můžete prohlédnout na Youtube.

Koncert kapely Monoskop, to je fascinující rej nálad a barev


TARA FUKI 
je violloncellové duo, které tvoří Andrea Konstankiewiczová (violloncelllo, zpěv a hang) a Dorota Barová (violloncelo a zpěv). Jejich hudba je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra.
Za svou hudbu obdržely ocenění české Akademie hudby v kategoriích „Alternativní hudba-World music“ a „Objev roku“ (2001) a v kategorii „World music“ (2007).
Jejich improvizační vystoupení z roku 2007 si můžete poslechnout na Youtube.

Obě violoncellisky se hudbě věnují od malička, ale až jejich společným setkáním v Brně v roce 2000 mohlo vzniknout duo Tara Fuki


VLADIVOJNA LA CHIA & 4TRIO 
je česká skladatelka, zpěvačka, textařka, producentka a výtvarnice. Se svým 4Triem složeným z výrazných hudebních osobností (Terezie Kovalová – cello, Petr Uvira – ak. kytara, Luboš Pavlík – bicí) zahraje průřez ze své starší i nejnovější tvorby. Tzn. průřez sólovými alby, písně z filmů a divadelních představení, písně z repertoáru metalového Vladivojska v akustickém hávu a největší část programu tvoří zhudebněné básně Anny Barkovové z recitálu 8 hlav šílenství, to vše zpestřeno nějakou tou Vladibajkou či improvizací na humra. Čeká vás expresivní zážitek s výraznou katarzí.
Píseň „Holka“ z píseckého koncertu (2017) si můžete poslechnout na Youtube.

Vladivojna La Chia

BLAŽENKA je pražská rocková skupina, která vznikla v roce 1989. Touha prezentovat se, i mediálně, vyústila v roce 1995 v natočení CD. Po marném hledání vydavatele jsme jej v roce 1996 vydali na vlastní náklady a v Akropoli pokřtili. Místo toho, abychom začali pořádně hrát, jsme se v roce 1997 rozešli.
Dohromady jsme se opět dali v roce 2001, na popud neutuchajícího zájmu publika o náš muzikantský osud a při příležitosti jednoho životního jubilea. V roce 2004 odjel zpěvák Broněk Přibyla pracovat do zahraničí a Blaženka si dala další přestávku.
Po návratu Broňka z ciziny se daří kapelu obnovit na podzim roku 2010. Hraje v sestavě:
Broněk Přibyla (zpěv), Martin Žďánský (housle), Petr Smutný (kytara), Aaron Rulseh (kytara, alt-sax), Aleš Řezáč (klávesy), Ondra Parpel (basa), Míra „Pekáč“ Pekař (bicí).
Část jejich vystoupení z Malostranské besedy (2016) si můžete prohlédnout na Youtube.

Rocková kapela Blaženka

KORBEN DALLAS je bratislavská kapela hrající alternativní rock. Na scéně působí od roku 2010 a na svém kontě má již 6 alb. Do povědomí se dostali v roce 2013 s hitem „Otec“. Jsou pravidelnými hosty velkých slovenských a českých festivalů. Za několik let se vypracovali z undergroundové scény na jednu z nejžádanějších slovenských klubových a festivalových kapel. Spolupracují s Janou Kirschner, Anetou Langerovou a skupinami Lucie či Zrní.
Hrají ve složení: Juraj Benetin (zpěv, kytara), Lukáš Fila (basová kytara) a  Igor „Ozo“ Guttler (bicí).
Jejich píseň „Otec“ z děvínského koncertu (2016) si můžete poslechnout na Youtube.

Korben Dallas přijedou do Mníšku z Bratislavy

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se