V Pavilonu řádili Lichožrouti

V Pavilonu řádili Lichožrouti

Lichožrouti tančí breakdance

Druhou lednovou neděli přijeli do mníšeckého Pavilonu LICHOŽROUTI – záhadní tvorové, kteří žerou ponožky a z párů dělají licháče.

Spouštěčem děje byla návštěva lichožroutích rošťáků Ramíka a Tulíka u jejich bratrance Hihlíka (jméno, na které není vůbec pyšný, dostal z toho důvodu, že se směje stylem hihihihi). Během ponožkové bitvy se Hihlík chytí do pastičky na myši, kterou nastražil pan domácí Egon Vavřinec, protože si myslí, že ponožky u něj v bytě žerou nějací hlodavci. Naříkajícího Hihlíka z pastičky ale vysvobodí a stanou se z nich kamarádi.
Hihlík doprovodí Egona Vavřince do baru Kilimandžáro, kde hraje na trumpetu. Setká se tam s gangem velmi nebezpečných lichožroutů, které vede Kudla Dederon a jeho „gorila“ Rychlo Bruce Lee. Gangsteři hromadně okrádají o ponožky hosty baru, což se dobrosrdečnému Hihlíkovi nelíbí a zažene je za pomoci rozprašeče vody. V ponožkovém fackovacím souboji sice s Rychlo Bruce Leem prohraje, ale šéf bandy mu nabídne členství, pokud za bílého dne vykrade obchod s ponožkami. Hihlík získá igelitku licháčů od Egona Vavřince a lstí se stane členem gangu. Ramík a Tulík bydlí u profesora Kadeřávka, který jednou chytí Tulíka (zapomněl si nasadit kapuci neviditelnosti) při krádeži ponožky z jeho nohy a zavře ho do terária, aby tohoto záhadného tvora prozkoumal. Profesor zjistí, že lichožrouti nejraději mlsají vlněné ponožky, nesnáší v nich umělé materiály a nelze je vyfotit ani natočit na kameru (jsou tam vidět jenom jako šmouhy). Tulíkův otec, Tulamor Senior, svého prvorozeného synka z terária vysvobodí, ale ten se na zádech sousedovic bernardýna Huberta dostane až před bar Kilimandžáro, kde ho zajme banda Kudly Dederona. Ten v něm pozná syna velkého šéfa severní části města a chce ho využít k získání nadvlády nad celým městem. Hihlík jako člen bandy mu chce ze zamřížovaného sklepa plného krys pomoct, ale jako dvojitého ho odhalí Kudla Dederon a do sklepa zavře i jeho. Kudla Dederon se utká v lítém souboji s Tulamorem Seniorem, ale starší a zkušenější šéf zvítězí a Tulík s Hihlíkem se dostanou na svobodu.
A protože každá pohádka (i ta lichožroutí) má skončit šťastně, tak se po třech letech vrátí k Egonu Vavřinci z lékařské mise z Afriky jeho milá, zdravotní sestřička Helenka. K Hihlíkovi se ze stejné mise vrátí oba rodiče, kteří jeli do Afriky s pytli plnými ponožek, protože tamní lidé jsou tak chudí, že nemají ani na ponožky, a tak strádají i afričtí lichožrouti. Zlo bylo tedy potrestáno a dobro bylo odměněno.

Poděkování patří hercům Věře Hollé, Pavlu Oubramovi a Tomáši Drápelovi za neskutečné nasazení, kdy v krátkém sledu dokázali bravurně ztvárnit 10 různých postav, z toho 7 lichožroutů.

Další fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

Souboj dvou bosů lichožroutích gangů: Tulamora Seniora s Kudlou Dederonem

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se