Velikonoce zakončí koncert v kostele, recitovat přijede herečka Valerie Zawadská

Velikonoce zakončí koncert v kostele, recitovat přijede herečka Valerie Zawadská

Umělecký přednes bude mít herečka Valérie Zawadská

V neděli 31. března 2024 se uskuteční v kostele sv. Václava od 18:00 VELIKONOČNÍ KONCERT s houslemi, klavírem, zpěvem a recitací.

Uslyšíte například Inflammatus z majestátní Dvořákovy Stabat Mater, působivou Meditaci Thais Julese Masseneta, Moravské legendy Otmara Máchy a další vokální i instrumentální skladby v podání mezzosopranistky Pavly Švestkové, houslistky Gabriely Kubátové a klavíristy Jaromíra Klepáče. Uměleckým přednesem provází Valérie Zawadská.
Přijďte s námi oslavit velikonoční neděli a spolu s hudbou rozjímat v době nejvýznamnějšího křesťanského svátku.

Dobrovolné vstupné bude použito na opravu kostelních lavic.

Program koncertu:

  • Antonín Dvořák – Stabat mater – altová árie Inflammatus
  • W. A. Mozart – Sonáta pro klavír a housle e moll KV 304 a Ave verum corpus
  • Otmar Mácha – Moravské legendy
  • Jules Massenet – Meditace Thais


V podání Valérie Zawadské zazní poezie a duchovní texty.

Jedná se v pořadí již o třetí koncert z cyklu CHRÁMOVÁ HUDEBNÍ SETKÁVÁNÍ.
První koncert cyklu se uskutečnil 5. 11. a Vzdal poctu velikánům barokní hudby.
Druhý koncert se konal 2. 1. a Vkusně namíchal koktejl klasické hudby s uměleckým přednesem.

Hudební cyklus koncertů pořádá Římskokatolická farnost Mníšek pod Brdy a nakladatelství dětské literatury Pierot.

Představení účinkujících:

Valérie Zawadská nastoupila v roce 1977 do Severomoravského divadla v Šumperku, kde získala angažmá jako „elév“. V roce 1982 absolvovala DAMU a nastoupila do angažmá v Západočeském divadle v Chebu. Do Městských divadel pražských byla přijata v roce 1986. Od roku 1994 je na „volné noze“.
V říjnu 2008 začala učit jevištní řeč a umělecký přednes, posléze i herectví, na Mezinárodní konzervatoři Praha v Oddělení hudebně dramatického uměn. V letech 2010 až 2014 byla vedoucí hereckého oddělení Mezinárodní konzervatoře Praha. Od října 2013 spolupracuje se Střední a Vyšší odbornou školou reklamní a umělecké tvorby Michael v oblasti rétoriky. V současnosti se věnuje hlavně divadlu a poezii, pracuje pro rozhlas, televizi, film a v dabingu. Nemálo času věnuje také charitativní činnosti.


Jaromír Klepáč je klavírista a jako sólista a vyhledávaný komorní partner vystupuje v předních hudebních centrech Evropy a zámoří.
Od roku 2002 vyučuje na Vysoké hudební škole v Drážďanech a je profesorem hry na klavír na Mezinárodní konzervatoři Praha. Vede mistrovské kurzy v Salzburgu, Telči, Reykjavíku, Edmontonu, Rio de Janeiru a v Praze. Na svém kontě má nahrávky pro evropské firmy Supraphon, Panton, Bonton, Calliope, Harmonia Mundi či americkou firmu RIAX.

Gabriela Kubátová je houslistka a vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kde působí jako odborná asistentka. Získala diplom za vynikající interpretaci Sonáty pro housle a klavír Leoše Janáčka Koncertuje v ČR a zahraničí, kde interpretuje hudbu skladatelů 20. století: Bohuslava Martinů, Jiřího Temla, Zdeňka Lukáše a Jana Málka.

Pavla Švestková Vítová absolvovala Pražskou konzervatoř. Je koncertní pěvkyní mladé generace, která již několik let úspěšně působí na domácích a zahraničních pódiích. Majoritně se věnuje interpretaci renesanční a barokní hudby. V jejím repertoáru je bohatě zastoupena písňová tvorba Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů, Leoše Janáčka a Petra Ebena. Věnuje se také interpretaci českých autorů 20. a 21. století a hudbě židovských „Terezínských“ autorů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se