Žáci ZUŠ předvedli své umění na koncertu v mníšeckém kostele

Žáci ZUŠ předvedli své umění na koncertu v mníšeckém kostele

Violoncellistům je teprve 9 let

Milý kulturní zážitek čekal na všechny návštěvníky, kteří o 2. neděli velikonoční přišli do mníšeckého kostela sv. Václava.

Před zpola zaplněnou kostelní lodí postupně vystoupilo 15 žáků ZUŠ Řevnice/Mníšek pod Brdy, z nichž nejmladším bylo teprve 9 let! Během hodinového koncertu zazněla díla velikánů klasické hudby Händela, Haydna, Mozarta, Beethovena, Chopina a dalších. Koncert začal vskutku impozantně: Příjezdem královny ze Sáby z Händelova oratoria Šalamoun. Z kůru se ozýval majestátní zvuk kostelních varhan v doprovodu klarinetu, příčné flétny, houslí a violoncella. V dalších skladbách se přidaly ještě klavír, kytaru a fagot. Nejmladší žáčci, violoncellisté, se umně zhostili čtyř lidových skladeb: Chovejte mne má matičko, Pod dubem za dubem, Já mám koně, vraný koně a Nepudu domů. Vystoupila také dvě tria, smyčcové trio TAM a Trio Amadeus, která aktuálně úspěšně reprezentují svou školu v celostátní soutěži ZUŠ. Prošla již sítem okresního i krajského kola a koncem dubna se zúčastní celorepublikového finále. Držme dětem palce!

Všem mladým muzikantům patří velká poklona za jejich píli a šikovnost, a jejich učitelům se sluší poděkovat za trpělivost a péči, s jakou je v jejich ušlechtilé zálibě zdokonalují.

Více fotografií najdete na mníšeckém facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se