Změna v programu nedělního koncertu Velikonoční rozjímání

Změna v programu nedělního koncertu Velikonoční rozjímání

Z důvodu zdravotní indispozice herce Jana Potměšila dochází k úpravě programu koncertu Velikonoční rozjímání, který se koná v neděli 17. dubna 2022 od 17 hodin v mníšeckém kostele sv. Václava.

Pozvání do programu přijal loutnista Přemysl Vacek, sváteční slovo na začátku přednese mníšecký farář Jan Dlouhý.
Podle původního plánu vystoupí také vynikající houslista a odborník na autentickou interpretaci staré hudby Václav Návrat.

Těšíme se na Vás!

Vstupné je dobrovolné.

Přemysl Vacek

Přemysl Vacek hraje na různé druhy louten a historických strunných nástrojů z doby renesance a baroka. Vystupuje sólově i ve spolupráci s mnoha předními českými a zahraničními sólisty (například Magdalenou Koženou, ale i Ivou Bittovou) a soubory staré hudby (Musica Antiqua Praha, Musica Florea, Ensemble Tourbillon, Collegium Marianum, Kvinterna, Philidor Ensemble Tours, Les Pages & Les Chantres de Versailles, Wroclaw Baroque Ensemble, Collegio di musica Sacra Wroclaw).

Václav Návrat

Václav Návrat je houslistou, skladatelem a malířem, jednou z vůdčích osobností světa autentické interpretace staré hudby v Čechách.
Vystudoval housle na Konzervatoři v Ostravě a poté Akademii múzických umění v Praze. Po absolutoriu byl členem souboru České filharmonie Pražští madrigalisté. Ve stejné době začíná být fascinován autentickou interpretací staré hudby. Studuje intenzivně dostupné archivní materiály, věnuje se hře na barokní a klasicistní housle a později zakládá několik souborů staré hudby – ANTIQUARIUS CONSORT PRAGA, MUSICA DIVINA a BEETHOVEN TRIO PRAGA. V roce 1998 zakládá VIVALDI ORCHESTRA PRAGA a později také BEETHOVEN ORCHESTRA PRAGA. S těmito orchestry vystupuje často jako sólista s širokým repertoárem barokních i klasicistních koncertů. Václav Návrat natočil už více než 50 CD pro japonské firmy PONY CANYON a EXTON (jedno CD získalo v Japonsku i desku měsíce), pro ARTA RECORDS, Oliverius Records a vlastní label RITUART. Se svými soubory vystoupil na stovkách koncertů v mnoha zemích světa.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se