Bratři Jarolímkovi si zakládají na řemeslné výrobě a kvalitě svého pečiva

Bratři Jarolímkovi si zakládají na řemeslné výrobě a kvalitě svého pečiva

Bratři Miloslav a René Jarolímkovi

Ke stálicím mezi mníšeckými provozovnami patří bezesporu PEKAŘSTVÍ A CUKRÁŘSTVÍ JAROLÍMEK, které funguje již dlouhých 29 let.

Za vznikem této oblíbené cukrárny a pekárny stojí manželé Eva a Miloslav Jarolímkovi. V roce 1993 si pronajali budovu v mníšeckém Předzámčí od státního statku, který zde měl jídelnu pro své zaměstnance (ještě předtím tu bývala zámecká konírna). Oba přišli z gastro provozoven, paní Eva Jarolímková byla vyučená cukrářka a její manžel pracoval jako vedoucí dobříšské pekárny, takže mohli v podnikání navázat na své bohaté zkušenosti. Jejich podnik se úspěšně zavedl, postupem času si mohli dovolit přijímat další zaměstnance a v roce 2001 budovu odkoupili.
Po rodičích zavedenou firmu převzali jejich synové Miloslav a René Jarolímkovi, kteří ji vedou za pomoci svých manželek dosud. Časem otevřeli navíc prodejny na Dobříši a v Řevnicích a začali své výrobky rozvážet do cukráren v Praze a Středočeském kraji (před covidem dodávali do zhruba 50 míst).
„Děláme klasickou českou cukrařinu. Vycházíme z receptů, které se v naší rodině tradují již od dob 1. republiky,“ vysvětluje Miloslav Jarolímek, který pracuje ve firmě od roku 1995 a jako ekonom má na starosti i finanční záležitosti. „Vyrábíme tradiční zákusky, na které jsou lidé zvyklí. Jedná se o poctivou ruční řemeslnou práci. Chceme našim zákazníkům dopřát kvalitu. Zkoušeli jsme i modernější druhy zákusků, ale ty se příliš neuchytily,“ doplňuje René Jarolímek, který má ve firmě na starosti výrobu, v níž uplatňuje i své vlastní receptury. Například dlouhé kynutí, při kterém těsto při nižší teplotě déle zraje a díky tomu v něm jednotlivé ingredience více chuťově vyniknou.
Ve své prodejně nabízejí 60 druhů pečiva „od rohlíku až po dort“. Z jemného pečiva to jsou například šátečky, koláčky, z běžného pečiva mají rohlíky z pšeničné i žitné mouky, čtyři druhy chlebů a oblíbené jsou i jejich zákusky. Na objednávku vám udělají například i svatební dort. Před dvěma lety začali vyrábět i vlastní kopečkovou zmrzlinu bez chemických přídavků. Nedávno obohatili sortiment o vlastní chlebíčky a obložené housky pro děti do školy. Tím, že mají v budově i výrobnu, mohou si dovolit i nižší ceny.
V současnosti zaměstnávají v Mníšku 29 lidí, z nichž většina je ve výrobě a část obsluhuje zákazníky na prodejně. Můžou se pochlubit stálým pracovním kolektivem a nízkou fluktuací. Ke stálicím patří bezesporu pekařský mistr Petr Němeček, který je firmě věrný, s drobnými pauzami, téměř 20 let.
„Chtěli bychom moc poděkovat obyvatelům Mníšku za to, že k nám chodili nakupovat i v době covidu a naši firmu tak udrželi při životě! Obdivoval jsem je, jak vydrželi stát před ve frontě před prodejnou, než na ně přijde řada,“ uvádí na závěr Miloslav Jarolímek a dodává: „Díky jejich podpoře jsme nemuseli žádného zaměstnance propouštět. Moc si pomoci místních lidí vážíme.“
Otevřeno mají v pracovních dnech od 6:30 do 17 hodin, v sobotu začínají v 7 hodin, v neděli v 9 hodin. Více informací můžete najít na webových stránkách www.cukrarnajarolimek.cz nebo facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se