BIOSFIT žije!

BIOSFIT žije!

První závody sezóny. Hrdí rodiče a naše úspěšné závodnice v Liberci.

Co je biosfit?
No přece parta lidí a hlavně dětí, kteří se baví sportem…a občas si i zazávodí.
Závodní oddíl BIOSFIT z.s. má za sebou v letošním roce pernou sportovní sezónu.  A také velmi úspěšnou, zejména oddíl závodního aerobiku. V lednu, po půlroce tréninků, začíná závodní sezóna. Závodí se do začátku června, tedy pouze pokud se týmy či jednotlivci probojují do finále soutěží. A to se závodnímu oddílu BIOSFITu už několik let daří.

„23“ – to je počet závodů, kterých se v letošní závodní sezóně závodní oddíl zúčastnil. Konkurence a obliba aerobiku však rok od roku roste a obstát v celorepublikových soutěžích s týmy velkých měst není vůbec jednoduché. V letošním roce, kromě ligové soutěže „Žij pohybem“, kde oddíl úspěšně soutěží v kategorii aerobic show, a soutěže „Českost hýbe“, uspěly závodnice i v další důležité disciplíně, a to v gymnastickém aerobiku II. VT České gymnastické federace. V soutěži názvem „Mistry s mistry“ oddíl závodí v kategoriích pohybových skladeb, minitýmů i maxitýmů. Rok od roku přibývají závodnice se sólovými skladbami.

A jak to letos dopadlo?
Kromě dílčích úspěchů v oblastních kolech se BIOSFIT může pyšnit i mistryní České republiky. Zlato cinklo Natálce Malkusové v kategorii jednotlivkyň 6-8 let. A to není zdaleka všechno. Z finále MsM v Černošicích si také odvezly několik medailí pro vicemistryně ČR i týmy v kategorii 8-10 let s pohybovou skladbou „Od podzimu do léta“, skladba minitýmu 6-8 let, skladba maxitýmu 14-16 let, bronzovou medaili minimistrovká skladbička „Co na louce poletuje“. Úspěchem je také spousta neméně cenných medailí z ostatních závodů a hlavně radost z pěkně zacvičených a zábavných skladeb. Více o výsledcích závodů najdete na stránkách biosfit.cz.

První závody v Liberci, kde holky nastavily laťku hodně vysoko, ale dokázaly jí celou sezónu udržet.

Černošické mistrovství v gymnastickém aerobiku je také akcí, kterou BIOSFIT spoluorganizuje. Další velkou pořadatelskou akcí je organizace T-Mobile Olympijského běhu, který se letos konal 19. června ve spolupráci s Mezinárodním olympijským výborem, Městem Mníšek pod Brdy a ZŠ Komenského. Jedná se o vůbec největší tuzemskou běžeckou událost, kdy v jeden den a přesně v jeden čas vybíhá tisíce běžců po celé republice. Z každého startovného jde část na podporu sportování dětí, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků.

Jak to, že se oddílu tak daří?
“Prostě nás to baví“, odpovídají děvčata. Tedy hlavně děvčata, protože oddíl má kroužky, které zajímají i kluky. Tím je třeba parkurový trénink, kde se učí technicky složité prvky pod vedením zkušených lektorů. Tréninky, jak závodních i nezávodních oddílů, prolíná všeobecná pohybová průprava, včetně atletiky a velmi oblíbené gymnastiky… zkrátka od všeho trochu. Ke sportu patří i zábava, a proto jsou součástí celoročních setkávání i taneční vystoupení, bojovky a další zábavné akce pro děti i rodiče, jako např. oblíbená rozlučková akce „Hurá prázdniny“ na mníšeckém „Zadňáku“.

Z vlaku: Zlaté holky vezou medaile z Ostravy. Trenérka spokojeně přihlíží.

A co znamenají pro BIOSFIT prázdniny?
Letní sportovní akce pro děti i dospělé. Pro děvčata ze závodního oddílu trochu individuálního tréninku a velké natěšení na nové sestavy. S novou sezónou se začíná už na sportem i zábavou nabitém letním soustředění na Monínci, kde se sestavy tvoří. Na jejich podobě se kromě trenérů podílejí i budoucí závodnice. Tréninky tak mohou začít hned začátkem roku naplno!

Předsedkyně spolku Linda Sevaldová k tomu dodává:

„V září začínáme zápisem nových dětí do oddílu závodního aerobiku, ale také do pohybových kroužků. Přijďte si cvičení zdarma vyzkoušet a zjistit, který kroužek Vám nejlépe vyhovuje. Moc se na Vás těšíme“!

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se