Školní hřiště hostí Soustředění požárního sportu

Školní hřiště hostí Soustředění požárního sportu

Děti při zvládání bariér

V termínu od 11. do 13. srpna 2023 bude na hřišti u ZŠ Komenského 420 probíhat SOUSTŘEDĚNÍ POŽÁRNÍHO SPORTU, které uspořádalo Okresní sdružení hasičů Praha-západ v čele s jeho předsedou Josefem Myslínem.
Do Mníšku pod Brdy se sjelo na 40 dětí ze sdružení dobrovolných hasičů z celé České republiky (nejdelší cestu vážily až ze Zlínského kraje) v doprovodu 15 dospělých.
Soustředění je určeno pro mladé hasiče a hasičky ve věku od 10 do 15 let, kterým se budou po tři dny věnovat zkušení trenéři. Budou trénovat disciplínu požárního sportu určenou pro kategorie mladších a starších žáků: běh na 60 metrů s překážkami. Nejdříve překonají bariéru (děvčata ji mají vysokou 80 cm, chlapci 150 cm), vezmou hadice stočené do kotoučů a poběží s nimi po kladině (80 cm vysoká a 4 metry dlouhá) a potom je zapojí do rozdělovače a v cíli do jedné z nich napojí proudnici, kterou si nesou za pasem.
Zázemí (ubytování a sociální zařízení) mají ve školní tělocvičně. Ve volných volném čase, kdy se nebudou věnovat sportu, je organizátoři provedou naším městem a ukáží jim kulturní památky a přírodní zajímavosti.

Před tréninkem je důležitá rozcvička
Běh po kladině
Trenéři dětem vysvětlují techniku a styl
Nejlepší je názorná ukázka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se