Trénujeme pořád, i na sněhu

Trénujeme pořád, i na sněhu

Z večerního lyžování

Po dvou letech se spolek BIOS fit opět sešel v rámci zimního soustředění ve Ski areálu Monínec. Třídenní pobyt byl zlatý hřeb před začátkem sportovní sezony.

Na zimní soustředění se děti těšily už několik měsíců. Přípravy ovšem zkomplikovala koronavirová situace, nakonec se ale vše vydařilo a soustředění se odehrálo poslední lednový víkend. Nebylo to ale žádné odpočívání, všechny dny byly velmi nabyté. Rána začínala rozcvičkou, kde se děti společně protáhly a připravily na náročný program. V moderních prostorách areálu probíhaly každodenně tři tréninky, obsahující cvičení choreografií, posilování a gymnastiku. Volný čas mezi cvičením děti využívaly ke hraní společenských her na pokojích nebo například chozením na horkou čokoládu do hotelu.

Při tréninku

Jak už napovídá lokace, kde se pobyt odehrával, večer měly starší holky možnost jít si zalyžovat pod vedením trenérů. Příjemná lyžovačka byla završena občerstvením v kiosku u sjezdovky. Pro mladší účastníky byl během lyžování připraven program na hotelu v podobě tvoření.

Dobrá nálada nás nikdy neopouštěla

Počasí bylo tak akorát zimní, a tak děvčata nebyla zavřená jen v tělocvičnách, ale vydávala se na procházky po okolní zasněžené krajině. Každých pár minut se ovšem dělaly pauzy na bobování nebo zkoulování některého z trenérů. Domů se pak většinou všichni vraceli unavení, ale s úsměvem na tváři.

Na svahu

Poslední den byl již hlavně odpočinkový, proběhl závěrečný trénink, zakončený přehlídkou sestav a odvedené práce. Po obědě čekalo děti zasloužené wellness a odjezd domů. Věřím, že zimní i podzimní soustředění spojená s velkou dřinou, tento rok přinesou skvělé výsledky a děti si ze závodů budou vozit radost a samé medaile.

Použitá foto: archiv autorky

Anna Melichová za BIOS fit z.s.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se