Děkujeme všem dobrovolníkům a dárcům

Děkujeme všem dobrovolníkům a dárcům

Zdroj: PrazskaKrizovatka.cz

Rádi bychom, jménem všech obyvatel Mníšku pod Brdy, Rymaně a Stříbrné Lhoty, jakož i okolních obcí, poděkovali všem lidem, kteří se během nouzového stavu zapojili do pomoci potřebným.

Řada jmen se už na webových stránkách města objevila či ještě objeví v článcích, které napsali zástupci škol, spolků a dalších organizací. V některých článcích nejsou napsána konkrétní jména a jednotliví dobrovolníci v nich vystupují souhrnně pod názvem svého spolku či jiné organizace.

Roušky vyráběli dobrovolníci a dobrovolnice nejen z Mníšku, ale i Kytína, Čisovic, Zahořan a Nové Vsi pod Pleší. Ve skupinách, které koordinovala Kristýna Vávrová, se na stříhání, žehlení a šití roušek podílely:
Věra Hošinská, Jana Barešová, Jana Burešová, Miroslava Havlínová, Miroslava Havlínová starší, Radka Červenská, Petra Červenská, Hana Tomanová, Věra Štamberková, Jana Rmoutilová, Zuzana Pokorná, Daniela Benešová, Kristýna Šimůnková, Martina Jahodová, Věra Burešová, Katka Valentová Čadková, Jessica Kloudová, Gabriela Švarcová, Dana Levorová, Bára Váchová a její kamarádky, Lenka Tomanová, Bára Králová, Radka Magazu, Adéla Turek, Oto Papoušek (zaplatil tkalouny), Kateřina Papoušková, Věra Landová, Jitka Stejčková, Šárka Traubová, Ruthie Fuksová, Šárka Janžurová, Štěpánka Křížová, Martina Rozhoňová, Barbora Sýkorová, Erika Hangurbadžová, Renata Soběslavská, Helena Vachtová Plocková, Adéla Vernerová, Tereza Hlinková, Jiřina Bárová, Hanka Brandová, Veronika Čiháková, Radka Čmolová, Veronika Fáberová, Šárka Janžurová, Barbora Kejhová, Kateřina Kučerová, Alena Kulhánková, Julie Perková, Iva Rašínová, Alena Ryzcová, Julie Tláskalová a Radana Švecová.

Filtry do látkových roušek stříhaly:
Vychovatelky družiny ZŠ Komenského (koordinovala paní Srp); učitelky z MŠ Nová a 9. května (koordinovala paní Šretrová), dále Alena Štanberková, Dana Havlíková, Vlaďka Hladká, Martina Trkanová, Šárka Slavíková Klímová, Jana Rmoutilová, Jana Kapičková a Martina Michalová.

Mníšečtí hasiči v čele s Josef Dvořákem drželi 59 denní nepřetržitou službu – více informací ZDE.
Kytínští hasiči v čele s kytínským starostou Miloslavem Holým prováděli opakovaný postřik veřejných míst na území našeho města (autobusové zastávky, dětská hřiště, altán apod.).
Strážníci mníšecké městské policie koordinovali Dobrovolnou pomoc.
Doručovatelky České pošty roznášely zdarma filtry do roušek občanům.
Manželé Schneiderkovi darovali městu 300 ks jednorázových roušek (předáno Domovu pro seniory).
Manželé Rosákovi darovali městu 20 000 Kč na nákup roušek (použito na nákup látkových roušek s kapsou na filtr).
Manželé Vilimovští darovali městu 45 látkových roušek s nanofiltrem (předáno zaměstnancům zdravotního střediska, České pošty a úředníkům MěÚ).
Manželé Jeřábkovi věnovali městu 100 ks jednorázových rukavic (předáno Školní jídelně).
Martin Klikorka z řitecké restaurace Panský dvůr věnoval sváteční velikonoční oběd seniorům v Domově pro seniory a úředníkům MěÚ, pracovníkům v 1. linii pak poskytoval jídlo s výraznou slevou.
Nadační fond REGI BASE I daroval ochranné štíty mníšeckým městským strážníkům.
Spolek Solární asociace, z.s. věnoval městu 400 ks respirátorů a 500 ks jednorázových roušek (předáno Domovu pro seniory a městským strážníkům).
Firma Purum darovala 0,6 litru dezinfekce, 4 ks respirátorů a 4 ks jednorázových roušek (předáno městským strážníkům).
Trikolóra darovala městu 100 ks jednorázových roušek (předáno Školní jídelně).
Václav Muchna (Y soft corp.) daroval městu 70 ks ochranných štítů (předáno lékařům a Domovu pro seniory).
Josef Myslín (Okresní sdružení hasičů Praha-Západ) daroval městu 40 L desinfekce a ochranné štíty (předáno městským strážníkům a zaměstnancům mníšeckých prodejen).
Prof. MUDr Andrej Sukop (Be Charity) daroval městu 70 litrů dezinfekce (předáno Domovu pro seniory a MěÚ).
Krejčovství Monika Černá darovalo městu 26 ks nanoroušek a 100 ks nanofiltrů (předáno úředníkům MěÚ).
Junák – český skaut daroval 34 ks ochranných štítů lékařům, hasičům a zaměstnankyním MŠ Nová. Více informací o jejich pomoci najdete ZDE.
Michael Blažíček (Společnost LUMBIO s.r.o.) bezplatně zapůjčil našemu městu přenosný ozonový generátor.

Velké poděkování patří zaměstnancům mníšeckého Domova pro seniory Pod Skalkou.
Velké poděkování patří zaměstnancům ZŠ Komenského, MŠ Nová a MŠ 9. května.

Pokud jsme v tomto seznamu na někoho omylem zapomněli, upřímně se omlouváme.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se