Prázdninové aktivity Základní školy Komenského 420

Prázdninové aktivity Základní školy Komenského 420

Z přednášky o životě dravců

I v letošním roce se na začátku hlavních prázdnin, v termínu od 7. do 16. 7., konaly v naší ZŠ Komenského 420 prázdninové aktivity pro předškolní děti a pro děti z celého prvního stupně.

Děti, které se v hojném počtu zúčastnily našich aktivit, se tomto období proměnily v „Mladé badatele“. Zkoumaly rostliny a přírodu na přírodovědných a turistických vycházkách do místních lesů v blízkém okolí celého Mníšku pod Brdy. Na školním hřišti se blíže seznámily se životem dravců formou enviromentální přednášky. Sledovaly let a krmení dravců. Absolvovaly výlet na farmu Klínec, kde se seznámily s chovem hospodářských zvířat. Vydali jsme se také na výlet do ZOO koutku Malá Chuchle, kde se děti dozvěděly mnoho zajímavých informací o místní flóře a fauně.
Dětem se také věnovali dobrovolní záchranáři formou přednášky o poskytnutí první pomoci, mohly si vyzkoušet postup při odvozu raněného sanitkou. Blíže se seznámily s vyprošťovací technikou potřebnou při nehodě a s názornou ukázkou využití záchranářského psa při akci.

Děti si vyzkoušely poskytování první pomoci

Součástí aktivit bylo také oživení všeobecných znalostí ve formě kolektivní hry „Pátrej, objevuj a plň“, výtvarné tvoření, spousta sportovních a kolektivních her. V závěru děti obdržely medaile, diplom a pěkné ceny za účast na našich aktivitách.
Pevně věříme, že se dětem líbilo a že nám zůstanou věrné i v dalších letech. Hezké léto všem.

Děti si diplomy za absolvované aktivity rozhodně zasloužily

Použitá foto: autorka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se