Farní zahradu rozezní blues v podání zpěvačky Petry Hapkové

Farní zahradu rozezní blues v podání zpěvačky Petry Hapkové

Petra Hapková vystoupí v Mníšku pod Brdy druhou srpnovou neděli

Na mníšecké farní zahradě (náměstí F. X. Svobody 38) se v neděli 14. srpna 2022 uskuteční od 18 hodin koncert Petry Hapkové s názvem BLUES A STARÝ DOBRÝ FLÁKY.

„Blues je moje krevní skupina, cítím se v něm jako ryba ve vodě. Zahrajeme skladby od B. B. Kinga, Tracy Chapman, Bonnie Raitt, Otise Reddinga a ostatních bardů tohoto žánru,“ zve na svůj podvečerní koncert zpěvačka.

Na elektrickou kytaru ji doprovodí Michal Hanák a na akustickou kytaru Petr Kadlček, lídr skupiny Natural a autor hitu “Já na to mám”.

Vstupné je dobrovolné.

Petra Hapková se mníšeckému publiku představí již podruhé. Před rokem vystupovala na farní zahradě s recitálem Vzpomínky bez lítosti.

Petra Hapková (* 1982) je dcerou skladatele Petra Hapky a herečky Zory Ully Keslerové. Až do roku 2010 žila v Itálii, kde své univerzitní studium úspěšně zakončila magisterským diplomem z jazyků a literatury. Součástí její magisterské práce byla obsáhlá studie českého protektorátního filmu. Od svých čtrnácti let se intenzivně věnuje zpěvu. Zprvu působila v punkových a rockových formacích, poté ji ovšem učarovalo blues. Od roku 2010 žije v Praze, kde své znalosti italského a anglického jazyka zúročuje jako překladatelka. Na prvním místě je však její láska – zpěv.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se