Pavilon bude hostit dvaadvacátý ročník Brdského kosa

Pavilon bude hostit dvaadvacátý ročník Brdského kosa

Foto: Michal Kroutil

V sobotu 28. května 2022 se velký sál mníšeckého Pavilonu rozezní zpěvem talentovaných dívek a chlapců, pro které je hudba koníčkem a radostí.
Ve velkém sálu předvede od 10 hodin své pěvecké umění na 70 dívek a chlapců. Bude se soutěžit v pěti kategoriích podle věku jednotlivých interpretů:

  • I. kategorie 5-8 let,
  • II. kategorie 9-11 let,
  • III. kategorie 12-14 let,
  • IV. kategorie 15-18 let
  • V. kategorie je pro vícečlenná seskupení

Výkony soutěžích bude posuzovat porota v tradičním složení: Zora Jandová (předsedkyně poroty), Milan Herman a Lucie Freiberg.

Na finalisty Brdského kosa 2022 čekají nejen hodnotné ceny od sponzorů (Hudební studio Mníšek, Kytary.cz, Herbadent a Družstvo Eurosignal) ale především možnost vystoupit veřejně na akcích pořádaných městem Mníšek pod Brdy.

Součástí tohoto nevšedního kulturního zážitku se můžete stát i vy jako diváci. Věříme, že přijdete mladé zpěváky a zpěvačky podpořit a společně jim vytvoříme skvělou atmosféru!
Všem soutěžícím přejeme hodně štěstí a hlavně, aby si tento den skvěle užili!

Dětská pěvecká soutěž Brdský kos vznikla v roce 1999. Její základní myšlenkou bylo dát možnost zazpívat si před diváky a před odbornou porotou každému, kdo má zpěv rád a chce se předvést ostatním. Za více jak 20 let se soutěž posunula. Hlásí se na ni děti z celé republiky a podávají téměř profesionální výkony. Úspěšná účast či případné vítězství se v několika případech staly odrazovým můstkem pro to, aby se děti dále věnovaly zpěvu nebo hudbě, aby je studovaly a dále se v těchto uměleckých oborech rozvíjely.

Krátké představení členů poroty:

Zora Jandová je zpěvačkou, textařkou, skladatelkou, moderátorkou, herečkou a dokonce i sportovkyní (tchaj-ťi). Od roku 1999 žije se svou rodinou v Mníšku pod Brdy. Jejím manželem je známý český
hudební skladatel, klavírista a producent Zdenek Merta.
V roce 2021 s ní vyšel zajímavý rozhovor ve Zpravodaji městečka pod Skalkou.

Lucie Freiberg svou profesionální hudební dráhu odstartovala v operním sboru Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Intenzivní studium zpěvu ji dovedlo až do souboru Národního divadla v Praze. Od roku 1997 studovala zpěv také v Austrálii a USA. Na počátku roku 2011 založila Lucie svůj vlastní projekt, pražský smíšený pěvecký sbor s názvem Lucky Voice Band, ve kterém působí jako sbormistryně a umělecká vedoucí. Kromě sboru Lucky Voice Band vede také soukromé hodiny zpěvu a působí jako hlasový kouč.

Milan Herman pracoval 6 let jako marketingový ředitel a 5 let jako ředitel mezinárodního hudebního vydavatelství BMG. Herman je veřejnosti také známý jako porotce první řady televizní soutěže Česko hledá SuperStar. Vlastní agenturu Milan HERMAN Management a provozuje Hudební studio Mníšek.
V roce 2018 s ním vyšel zajímavý rozhovor ve Zpravodaji městečka pod Skalkou.

Vítězné vystoupení v rámci V. kategorie loňského ročníku soutěže Brdský kos 2021:

Theodora Havlíčková, Tobias Rosenbaum, Martin Jirák – s písní Tak abyste věděla (Šlitr/Suchý, interpreti: Hana Hegerová, Karel Gott, Waldemar Matuška)

Ostatní finálová vystoupení loňského ročníku najdete na YOUTUBE.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se