Ruch na náměstí pozvednou komedianti z Divadla Kvelb

Ruch na náměstí pozvednou komedianti z Divadla Kvelb

Divadlo Kvelb jste mohli potkat už při loňské pouti

Co by to bylo za pouť bez komediantů, a nejinak tomu bude i na letošní Skalecké pouti během sobotního odpoledne 22. července.

Ve třech přestávkách mezi hudebními vystoupeními budou na náměstí F. X. Svobody svými kousky udivovat kejklíři z Divadla Kvelb: od 13:00,15:00 a 17:00.

Herci na chůdách povezou svou Káru komediantů i tam, kde cesty nevedou. Bude slyšet veselá muzika, vidět tanec na chůdách či žonglování. Ve voze skrývají nejen loutkové divadlo, ale i jiná překvapení. Kára se vždy na nějaké štaci zastaví, otevře se opona a Kašpárek vyvede povedenou neplechu, nepokoj či různici. Loutkáři na chůdách budou vodit marionety, chvilku budou s nimi na káře a hned na rameni někoho z návštěvníků.

Ukázku z živelného vystoupení Kára komediantů najdete na Youtube.

Divadlo Kvelb je profesionální nezávislé divadlo – skupina kumštýřů, umělců, slučující prvky divadelních, výtvarných a jiných forem. Je to loutkové, alternativní a pouliční divadlo, teátr kočujících šašků, činohra, pohybové i výtvarné divadlo, rej maškar. Prosyceno humorem, nadhledem a osobitým výtvarným projevem nabízí originální neopakovatelné ztvárnění lidských vizí, které překračují rámec běžného a všedního vnímání umělecké práce a života jedince vůbec. Jeho vznik se datuje rokem 1997.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se