Do Pavilonu přijede Kryštůfek s kouzelnými bytostmi

Do Pavilonu přijede Kryštůfek s kouzelnými bytostmi

Foto: Facebook/Pruhovane-panenky

V neděli 24. dubna přijedou do mníšeckého Pavilonu Pruhované panenky a od 15 hodin sehrají představení pro děti s názvem KRYŠTŮFEK A LESNÍ BYTOSTI.

Kryštůfek se ztratil v lese, svůj strach překoná, vydá se lesem, svou cestou… Protože má dobré srdce, vše je mu nakloneno, zjevují se mu bytosti, které běžně nemůžeme spatřit, paní voda, král stromu, či víla květin. Pomohou mu najít tatínka a dojít poznání. Představení je inspirované knihou Jaroslava Kalouska – Kryštůfek a lesní bytosti s ilustracemi Markéty Kotkové, která se na představení výtvarně podílela svými kresbami. Čeká na vás výtvarná podívaná na principu látkových vitráží za doprovodu autorské hudby.
Pro děti od 3 let. Délka představení: 50 minut.

Vstup zdarma.

Akce se koná v rámci Mníšeckého ekologického dubna.

Pruhované panenky je soubor, který vznikl v roce 2009. Soubor vytváří autorská představení a zpracovává také klasická pohádková témata. Nabízí divadelní představení pro děti ve věku od 2,5 do 9 let.
V představeních je kombinován projev herecký s hrou s loutkami a rozmanitými předměty. Pohádky jsou obohaceny zpěvem a hrou na hudební nástroje.
Zajímá je poetika starých časů, lidová řemesla a staré věci, které v jejich představeních ožívají a dostávají novou tvář. Výrazně se zaměřují na práci s přírodními materiály. Používají látky, ovčí rouno, vrbové proutí, dřevo, hlína atakdále.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se