Atletická přípravka z klubu Sportuj pod Brdy bojovala o body ve druhém kole krajského poháru

Atletická přípravka z klubu Sportuj pod Brdy bojovala o body ve druhém kole krajského poháru

Mladí sportovci se svým trenérem na stadionu v Černošicích. Foto: archiv autora článku

V pátek 19.6. 2020 se konalo druhé kolo KPD přípravek (krajský pohár družstev). Závody pořádal atletický klub ASK Dipoli z Černošic, a tak to mníšečtí atleti neměli na závody daleko.

Druhého kola se již účastnilo 24 atletických týmů po deseti soutěžících. Snad úplně každý závodník se obával počasí, které slibovalo na pátek déšť.
Na všech 240 závodících dětí se usmálo štěstí a za celé závody nespadla na ovál ani kapka.

Tentokrát se závodilo v těchto disciplínách: běh na 600m, hod medicinbalem 1kg, skok z místa a 2x štafeta 4x60m.

Tým Sportuj pod Brdy začínal skokem z místa, kde si větší osobní rekordy vytvořili Daniel Rusnák (s výkonem 200 cm), Jakub Hrdlička (197 cm) a Vanessa Macho (173 cm). Menší rekordy si vytvořilo dalších pět našich závodníků. Skok z místa nás baví a pravidelně ho trénujeme, očekávali jsem tedy dobré bodové ohodnocení. Celkově to bylo 110 bodů, což nám zajistilo průběžné 14. místo.
Nadšeni jsem přešli na druhou disciplínu hod medicinbalem 1kg, kde jsme věřili v ještě lepší umístění díky našim silákům. Bohužel zrovna silákům to tentokrát nevyšlo, ale štafetu bodujících převzalo trio Hrdlička Jakub, Rousek Martin a Rousek Tomáš, kteří si všichni vytvořili více než metrové osobní rekordy. Díky těmto zlepšením jsem získali 140 bodů, což bylo celkově 11.místo ze všech týmů.
Při běhu naší mladší štafety 4x60m došlo ke špatnému předání štafetového kolíku, který skončil na zemi. Tato chyba stála štafetu první místo v rozběhu, ale finišující Lukáš Ledvinka zabral a v závěrečné rovince doběhl druhý. Už z prvního závodu víme, že zrovna štafety nejsou naší nejsilnější disciplínou, a tak zisk 60 bodů stačil na celkové 19. místo. Na štafetu ve 3.kole máme jasný cíl, a to umístit se v první polovině startovního pole, držte nám palce.
Poslední a nejvíce obávanou disciplínou byl běh na 600 m. Většina našich atletů se s touto vzdáleností setkala poprvé, ale i tak na trať vyběhlo všech 10 závodníků. Svůj rozběh vyhrál Adrian Rusnák v čase 2:05.7, výborný výkon předvedl na svých prvních závodech Jakub Mistoler s časem 2:13.5 a klobouk dolů před výkonem Jakuba Gašpara (ročník 2013), který doběhl v čase 2:21.1. Zisk 60 bodů a opět celkové 19.místo.

Slovo trenéra
“Těší mě sebemenší úspěch každého z našich sportovců, projevená radost z posunutí osobního rekordu či obyčejné plácnutí si po vydařeném výkonu. Naše děti tvoří super partu, navzájem se podporují a učí se sportovat Fair Play. Zároveň poznávají, že ač jsou v týmu nejlepší, tak se na závodech najde někdo úspěšnější a musejí trénovat dál”.

SK Sportuj pod Brdy získal 370 bodů, což bylo o 10 více než v prvním kole. Ve velké konkurenci jsme obsadili celkové 17. místo. Věříme, že se ještě zlepšíme a v září na 3. kole v Berouně opět naši atleti zazáří.

Dovolte nám pozvat vaše děti na sportovní příměstský tábor v Mníšku pod Brdy, který pořádáme 17.-21.8. 2020, více informací je na našem webu. Zájemci o atletiku se mohou registrovat na naše tréninky zde: www.sportujpodbrdy.cz.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se