Badmintonisté přivezli z Liberce šest medailí

Badmintonisté přivezli z Liberce šest medailí

V sobotu 26. 2. 2022 jsme vyjeli na další turnaj GPD U13 (kategorie hráčů 11 a 12 let), tentokrát do Liberce.

Přivezli jsme skupinu ve složení: Denisa Audy, Julie Baďurová, Edvard Matyasko a Vojtěch Cmíral. Slavili jsme 100% úspěšnost! Každý hráč si odvezl alespoň jednu medaili. Hráčem dne se stal Eda, hrdinkou však byla Deniska.
Eda Matyasko získal dvě zlaté medaile a jednu stříbrnou. První zlato slavil s Deniskou ve smíšené čtyřhře (mix). Bez zaváhání prošli až do finále, kde na ně čekal Edův deblový parťák Václav Calta (BK Arion Praha) s devítiletou Ellou Ševelovou (TJ Chemička Ústí nad Labem). Naši vyhráli poměrem 21-16 a 21-14.
Klučičí čtyřhru hrál Eda po boku Vašíka. Kluci tentokrát nehráli tak krásně jako o měsíc dříve na Astře, kde měli lepší konkurenty a museli se více snažit. Zde v Liberci nekompromisně zvítězili.

Eduard Matyasko a Václav Calta

Ve finále klučičího singlu stanuli Eda s Vašíkem proti sobě. Bylo to velmi přátelské utkání, ve kterém se kluci na sebe smáli, ale přesto bojovali. Ze začátku si Eda nechal Vašíka utéct. V intervalu si vyslechl rady své trenérky Terezy Kudrnové a hned hra vypadala jinak. Zkušenější Vašík vsadil na rychlou hru a údery křížem, které se nakonec staly Edovi osudné. Edovi tak náleží stříbro.
Deniska Audy, jak už bylo výše zmíněno, má s Edou zlato z mixu. Nejzajímavější disciplínou pro ni byla holčičí dvouhra. Deniska se lehce dostala do finále, které si zahrála proti domácí Lauře Winklerové. Laura je vysoká hráčka. Na žebříčku U13 zabírá třicátou pozici a je o dva roky starší než Deniska. Přesto se Denda nezalekla a vydala ze sebe to nejlepší. Denisko, opravdu klobouk dolů za tvůj výkon! První set šel za Laurou Winklerovou 21-6. Pak se však naše Deniska probrala, začala makat a v druhém setu porazila Winklerovou 21-17. V rozhodujícím setu šlo o každý bod a obě děvčata si sáhla na dno svých sil. Mezi výměnami obě dívky odpočívaly a v intervalu dokonce vyčerpáním seděly na zemi. Přesto vedly bitvu dne! Ke konci hry byly výměny dlouhé. Nakonec se vítězkou stala Winklerová, které ještě jednou moc gratulujeme. Naší Denisce však zápas hodně dal a nakopl ji do dalších tréninků., jak badmintonových, tak kondičních.

Porada s trenérkami Terezou Kudrnovou a Lucií Audy (vpravo)

Dívčí čtyřhru hrála Deniska po boku své klubové kamarádky Julči Baďurové, která byla na turnaji poprvé. Holky si odvezly bronz. Semifinále však prohrály těsně. Oponující děvčata prakticky hrála vše přes nezkušenou Julču. Deniska s Julčou podlehly 21-12, 13-21, 23-25. Julča v singlu svůj úvodní zápas s pomocí rad své trenérky vyhrála, druhý prohrála. Umístila se na děleném 5. až 8. místě a připsala si 50 bodů do celkového žebříčku. Mix si vyzkoušela s Vojtíškem Cmíralem. Ani jeden zápas nevyhráli, ale snažili a nevzdali se.
Naším posledním reprezentantem byl zmíněný Vojtíšek Cmíral. Stejně jako v případě Julči, jednalo se o jeho první start na turnaji. Ve čtyřhře Vojta s Filipem Peterkou (BK Goram Teplice) obsadili třetí místo. Byli to však nervy. V zápase o bronz rozhodoval až třetí set, ve kterém kluci zvítězili o pouhé 2 body. Vojtíšek měl celkově perný den. Většinou odehrál velmi emočně náročné třísetové zápasy a vítězství mu uteklo jen o pár bodů. Odváží si ale spoustu zkušeností. Ve dvouhře chlapců se umístil na děleném 7. a 8. místě.
Nejkrásnější na celém turnaji však bylo, jak se naši hráči vzájemně podporovali a fandili si. Nikdo nikoho nenechal ve štychu.

Julča s Deniskou prohrály jen těsně

Děkujeme dětem za reprezentaci oddílu a ještě jednou gratulujeme k úspěchům.
Rodičům děkujeme za doprovod a podporu.

Tereza Kudrnová, předsedkyně Badminton Mníšek pod Brdy

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se