BIOS fit vybojoval na celorepublikovém mistrovství třetí místo

BIOS fit vybojoval na celorepublikovém mistrovství třetí místo

Natalie Malkusová, Karolína Hrdinová a Karolína Okénková

V sobotu 4. června se v Hale Věry Čáslavské v Černošicích uskutečnilo finále závodní série Mistry s Mistry – Mistrovství ČR II VT v gymnastickém aerobiku. Skvělého úspěchu na nich dosáhl spolek BIOS fit, jehož závodnice vybojovaly třetí místo.

Cesta do finále
Cesta na celorepublikové finále pro ně ale nebyla rozhodně jednoduchá. Do Černošic se totiž musely probojovat přes čtyři postupová kola, která se v průběhu letošního roku konala v Praze, Ostravě, Kutné Hoře a Plzni. O finálovou účast si to rozdaly s dalšími 35 kluby z celé České republiky. Díky výborným výsledkům a dosaženým bodům v jednotlivých kolech si splnily sen a vybojovaly si účast na červnovém finále.
Finále proběhlo ve velkolepé atmosféře, při slavnostním nástupu hráli českou stát ní hymnu, jednotlivá vystoupení doprovázelo bouřlivé fandění publika. V hodnocení klubů obsadila děvčata z BIOS fitu úžasné 3. místo (vyhrál Corridor z Prahy a Českého Brodu, druhý skončil Maniak z Havířova).
Kromě klubové trofeje získala řadu medailí i v soutěžích týmů a jednotlivců.

Děvčata z týmu Aladin získala titul mistryň ČR

Show
V soutěži SHOW (Soutěží mnohočlenné týmy s tříminutovou sestavou. Porota hodnotí ztvárnění zvoleného tématu pohybem, soulad s hudbou, synchron, techniku závodníků, obtížnost a variabilita cvičení.) dosáhly skvělých úspěchů:

  • 1. místo a titul mistryně ČR v kategorii AG (12-14 let) – tým Aladin pod vedením Lindy Sevaldové a Nicoly Malkusové.
    Skladba vypráví příběh o chudém Aladinovi, který se zamiluje do princezny Jasmíny. Aladin najde lampu a vyvolá džina z lahve, který ho změní v prince (vše se musí vejít do 3 minut)
  • 2. místo v kategorii Mini Mistři (4-6 let) – tým Šípková Růženka pod vedením Viktorie Žákové.
  • 3. místo v kategorii NG (6-8 let) – tým Cikánská věštba pod vedením Michaly Jungmannové.
  • 3. místo v kategorii ND (9-11 let) – tým Čert a Káča pod vedením Nicoly Malkusové.
  • 6. místo v kategorii Junior/Senior (15 a více let) – tým Živly – pod vedením Kláry Jelínkové a Anny Melichové.

Děvčata z týmu Šípková Růženka při cvičení

Gymnastický aerobik
V soutěži GYMNASTICKÝ AEROBIK (Soutěží jednotlivci, dvojice, trojice i pětičlenné týmy. Sestavy mají sportovní charakter. Porota hodnotí nejen techniku cvičení, provedení povinných a povinně volitelných prvků, ale také uměleckou stránku: předvedení, soulad s hudbou, nápaditost, aerobní vazby a přechodové části.) dosáhly skvělých úspěchů:

  • 1. místo a titul mistryně republiky vybojovala Natalie Malkusova (kategorie ND-jednotlivci).
  • 2. místo vybojovaly Karolína Hrdinová a Karolína Okénková (kategorie ND-dvojice).
  • 4. místo vybojovaly Mariana Presslerová, Nela Vodenková a Barbora Petráňová (kategorie ND-mini týmy).
  • 5. místo získala Markéta Ptáčková (kategorie NG-ženy).
  • 6. místo získala Karolína Okénková (kategorie ND-ženy).
  • 7. místo obsadily Mariana Presslerová, Barbora Petráňová (kategorie ND-dvojice).
  • 7. místo obsadily Veronika Mandova, Julie Hola (kategorie Junior/senior-dvojice).
  • 8. místo obsadila Karolina Hrdinová (kategorie ND-ženy).
  • 8. místo obsadily Simona Gondášova a Eliška Fialová (kategorie AG-dvojice).
  • 8. místo obsadila Eliška Eppingerová (kategorie AG-ženy).
  • 15. místo obsadila Barbora Petráňová (kategorie ND-ženy).

„Nesmírně si vážím úspěchu, kterého naše děvčata dosáhla. Jsem na ně pyšná, protože dokázala obstát v silné konkurenci a porazila i renomované kluby z Plzně, Sedlčan a Kutné Hory. Krásnými výsledky se nám podařilo zúročit poctivou přípravu a práci s dětmi a mládeží, které se náš klub dlouhodobě věnuje,“ komentuje úspěch svých svěřenkyň předsedkyně spolku Linda Sevaldová.

Trenérky Míša a Nicola s Markétou Ptáčkovou

Úspěch se rodil na soustředěních
Za jejich úspěchem ale stojí hodiny a hodiny dřiny na trénincích a soustředěních. Příprava na závodní sezónu, která trvá od ledna do června, začíná již na letním soustředění v areálu Monínec u Sedlčan. Vznikají tu nové choreografie, která pak děvčata pilují během podzimní přípravy, ladí formu, učí se technické prvky, rozvíjí sílu, flexibilitu obratnost a spoustu dalších dovedností. Příprava na blížící se sezónu pak vrcholí zimním soustředěním na oblíbeném Monínci. Dřina se jim všem vyplatila a do černošického finále se probojovala většina závodnic z BIOS fitu. Odměnou celému klubu je úžasné 3. místo v hodnocení klubů a také celá řada týmových i individuálních medailí.

Poděkování rodičům
Netřeba připomínat, že podobného úspěchu by nedosáhly bez podpory obětavých rodičů, kteří je v jejich sportovním koníčku maximálně podporují a cestují s nimi i na závody, kde jim vždy vytvoří báječnou diváckou kulisu!

Děkujeme všem závodnicím i trenérkám BIOS fit za skvělou reprezentaci klubu i města Mníšek pod Brdy a přejeme jim mnoho dalších sportovních úspěchů!

Tým Aladin se dvěma poháry. Kromě vítězství v sérii Mistry s Mistry vyhrála děvčata celorepublikové finále soutěže Žij pohybem, které se konalo 14. června v pražských Modřanech

Použitá foto: archiv BIOS fit, z.s.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se