Cyklistické závody přilákaly přes stovku dětí

Cyklistické závody přilákaly přes stovku dětí

Malí závodníci na startu

Poslední květnovou neděli se na velké louce mezi Komenského ulicí a dálnicí D4 konaly CYKLISTICKÉ ZÁVODY, které společně uspořádaly TJ Sokol Mníšek pod Brdy a BIKE puzzle team.

Celkem 148 dětí bylo rozděleno do několika kategorií podle věku a typu dopravního prostředku: nejmenší děti na odrážedlech, potom následovaly tříleté a čtyřleté děti na šlapacích kolech, dále děti do 6 let a pokračovalo se postupně až ke 15letým borcům a borkyním.
Věku a zkušenostem byly uzpůsobeny i délky jednotlivých závodních tratí: od 150 metrů až po 5 kilometrů (páskou vyměřenou půlkilometrovou trať museli nejstarší cyklisté a cyklistky projet desetkrát).
Vše měřila profesionální časomíra od 4timing z Příbrami (každý se soutěžících měl na kole čip).
I když se jednalo o pohodové závody, na tvářích spousty malých sportovců byla vidět snaha dosáhnout co nejlepšího umístění. Hlavně ti nejmenší závodníci byli mohutně povzbuzováni rodiči, kteří je i v mnoha případech doprovázeli na trati.
V cíli byli odměněni všichni účastníci: sladkostí a pamětním listem. Tři nejlepší z každé kategorie dostali medaili a tašku s dárky.

„Hlavním cílem dnešní akce bylo, aby si děti užily pěknou neděli při sportu. Dětem, které nejsou členy žádného cyklistického oddílu jsme chtěli dát možnost, aby si vyzkoušely závodní trať a atmosféru, která závody provází,“ zhodnotil účel akce předseda BIKE puzzle Petr Kameník.

Pořadatelům patří poděkování za výborný nápad i perfektně zvládnutou organizaci.

Výsledky najdete na 4timing.cz.

Pohled na start

Další fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se