Dorostenci si na turnaji v Zahořanech zopakovali čtvrté místo

Dorostenci si na turnaji v Zahořanech zopakovali čtvrté místo

Dorostenci se svým trenérem Milošem Gruntorádem

Poslední červencovou sobotu se konal fotbalový turnaj v malé kopané s názvem Rum Zahořany Cup.

Na fotbalové hřiště u zahořanského rybníka se sjelo celkem 10 mužstev, rozlosovaných do dvou skupin. Nechyběli mezi nimi ani mníšečtí dorostenci, kteří si pro turnaj zvolili název BODLÁCI. Byli jedním ze dvou nejmladších týmů na turnaji, stejně staří byli dorostenci z MFK Dobříš, hrající krajskou fotbalovou soutěž.

Bodláci nastupovali ve složení: Jan Šebek (brankář), Tomáš Minařík (kapitán), Tomáš Erbek, Václav Melen, Dominik Lacina, Filip Zemančík, Jakub Lakatoš, Daniel Gruntorád, Hynek Bureš, Rostislav Němec a Filip Vočka.

Hrálo se systémem 4+1, každý s každým ve skupinách a zápas trval 12 minut (ve vyřazovací části byla hrací doba prodloužena o další tři minuty), takže si každé mužstvo zahrálo na turnaji minimálně 5 zápasů.

V zahajovacím zápase turnaje Bodláci nestačili na favorizované Rangers, kteří turnaj vyhráli v minulosti již sedmkrát, a podlehli jim 1:4. Ve druhém zápase si spravili chuť na mužstvu M-klima, které přehráli 4:2. Ve třetím zápase si poradili s THC Špek výsledkem 2:0, kdy jediné dva góly vstřelili až koncem hrací doby.
Bodláci v posledním zápase skupiny remizovali 2:2 s týmem Na Ex a postoupili ze druhého místa ve skupině.
Následovala silná průtrž mračen, která hřiště s obstojným travnatým povrchem změnila na oraniště.
V hlubokém bahně to hráčům klouzalo a míč se v něm zastavoval. Technické dovednosti a lehkost hry ustoupily bojovnosti a zarputilosti.
Ve čtvrtfinále narazili na druhé mníšecké družstvo, Vejdi a neuškoď, složené z hráčů A a B týmu mužů. V mníšeckém derby prokázali dorostenci větší chuť po vítězství a po zásluze vyhráli 6:3. V semifinále Bodláci narazili opět, stejně jako loni, na domácí RUM Zahořany A, kterému podlehli nejtěsnějším rozdílem 0:1. Semifinále bohužel negativně ovlivnil výkon rozhodčího, který zapomněl po odpískaných faulech na mníšecké hráče (podtržení zezadu a držení zezadu za dres) udělit domácím žluté karty
se dvouminutovými tresty a poslat je do oslabení!

V souboji o třetí místo sehráli dorostenci s THC Špek vyrovnaný duel a za stavu 2:2 následovaly penalty, ve kterých se štěstí přiklonilo k soupeři.
Opakoval se tak loňský scénář, neboť i loni Bodláci vypadli s pozdějším vítězem turnaje a v souboji o 3. příčku podlehli THC Špek.
Ve finále zdolal RUM Zahořany A dobříšské dorostence, hrající pod názvem Pivní balet, kteří byli „černým koněm“ turnaje.

„S výkonem mužstva jsem spokojen, čtvrté místo je v silné konkurenci krásné. Museli jsme se, stejně jako ostatní, vyrovnávat s těžkým terénem, za což jsem na kluky pyšný. Tentokrát museli hrát semifinále i proti rozhodčímu, což je umění. Příští rok se turnaje zúčastníme znovu a věřím, že už nám to vyjde na pomyslnou bednu,“ ocenil přístup svých svěřenců trenér Miloš Gruntorád.

Mníšečtí dorostenci přece jenom neodjížděli ze Zahořan s prázdnou. Nejlepším střelecem turnaje se stal s 11 góly Filip Zemančík!

RUM Zahořany Cup se hrál již potřinácté, poprvé v roce 2011. Seznam vítězů turnaje:
Rangers 7×, RUM Zahořany 4×, Gaba Team 1x a Hory míří 1x.
Reputace turnaje překročila hranice okresu i kraje, v minulosti tu nastupovali také týmy z Prahy., Dobříše nebo Neumětel.

Pořadatelům, v čele s Petrem Neprašem, patří velká pochvala za bezvadnou organizaci celého turnaje.

Obranný souboj před bránou

Jeden ze soubojů ve středu hřiště

Mníšecký dorost tentokrát v rozlišovacích dresech

To už se hrálo na bahně

Jeden z mnoha vzdušných soubojů, tentokrát úspěšný pro brankáře soupeře

Semifinále


Penalta se nedá chytit, jen špatně kopnout
Nejlepší střelec turnaje Filip Zemančík s 11 zásahy
Mníšecké barvy hájil i tým Vejdi a neuškoď, který skončil ve čtvrtfinále

Foto: Libor Kálmán a Miloš Gruntorád

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se