Dorostenci zatím okupují druhou příčku

Dorostenci zatím okupují druhou příčku

Leží: Adam Rývora (Áda). První řada: Ondřej Oláh (Ondys), David Ondráček (Růža), Jan Braun (Hanz), Artem Bodnar (Arty), Matěj Matějka (Matys). Druhá řada zleva: Daniel Gruntorád (Pardál), Hynek Bureš (Hýňa), Filip Vočka (Vočís), Tomáš Minařík (Kápo), Filip Zemančík (Snipper), Václav Melen (Vený), Dominik Lacina (Domino) a Vojtěch Řehoř (Jordan). Na fotografii chybí Tomáš Erbek (MC Erby)

V podzimní části soutěžního ročníku okresního přeboru 2023/2024 mají fotbalové dorostenci za sebou zatím osm zápasů.

V osmii zápasech dokázali nad soupeři pětkrát zvítězit, dvakrát se rozešli smírně a pouze jednou prohráli. V osmičlenné tabulce tak aktuálně okupují druhou příčku s 17 body a 45 vstřelenými a 16 obdrženými góly. Na první tým, Sokol Zvole, ztrácejí pouhých 5 bodů. Do konce sezóny jim zbývá ještě odehrát 13 kol (hraje se tříkolovým systémem), které rozhodnou o vítězi a zároveň postupujícím do I.A třídy.

Odehraní zápasy v sezóně 2023/2024:

zápasvýsledek
FK Mníšek pod Brdy – FK Dobříč/SK Nučice4:3
FK Slavoj Řevnice – FK Mníšek pod Brdy5:3
FK Mníšek pod Brdy – TJ Hostivice8:1
FK Jinočany – FK Mníšek pod Brdy3:7
TJ Sokol Jeneč – FK Mníšek pod Brdy0:8
FK Mníšek pod Brdy – Sokol Zvole1:1
Všenorský SK/TJ Sokol Jíloviště – FK Mníšek pod Brdy0:11
FK Mníšek pod Brdy – FK Jinočany3:3

„V současné době máme k zápasům dispozici celkem 13 hráčů, což vychází pouze na dva náhradníky. To znamená, že během utkání protočím jenom 13 hráčů, a tím pádem každý z nich naběhá spoustu kilometrů. Když to srovnám s ostatními týmy, které mohou mít podle pravidel na lavičce až sedm náhradníků, tak mi vychází, že naši kluci mají v nohách více kilometrů než soupeři a na hřišti si pokaždé sáhnou na pověstné dno svých fyzických sil. Za odváděné výkony a poctivou práci mají můj velký obdiv,“ říká trenér a vedoucí mužstva Miloš Gruntorád.
Velkou oporou při trénincích i zápasech je dlouholetý trenér mníšecké mládeže Miloš Hnátnický, který se k fotbalu vrátil po více než 3 letech: „Když od mužstva odešel v létě trenér, zavolal mi Miloš Gruntorád, jestli bych se nechtěl vrátit a pomoct mu s trénováním. Neváhal jsem ani minutu, protože mníšecký fotbal je moje srdcová záležitost. Začínal jsem tu hrát v 8 letech a 35 let jsem trénoval mládež.“
Nejlepším střelcem týmu a zároveň i celé soutěže je mníšecký Václav Melen, který má po osmém kole na svém kontě 14 vstřelených branek: „Do statistik se nekoukám, nejsou pro mě zase tak důležité. Hlavní je, že se nám jako týmu daří a střílíme soupeřům branky. Zásluhu na mých gólech má celé naše mužstvo.“

Pověstným 12. hráčem na hřišti jsou diváci, kteří i při venkovních zápasech výrazně přečíslují domácí publikum. Stalo se již pravidlem, že na venkovní stadiony jezdí okolo 30 mníšeckých fanoušků, kteří vytváří báječnou atmosféru a ženou kluky vpřed k soupeřově bráně.
Před zimní přestávkou sehrají dorostenci ještě jedno domácí utkání, v neděli 29. října od 10:00 se Sokolem Jeneč. Přijďte fandit, kluci i trenéři si váží vaší podpory.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se