Historický úspěch mníšeckých Divočáků v juniorské kategorii

Historický úspěch mníšeckých Divočáků v juniorské kategorii

René Kůst s trofejí

V neděli 13. listopadu se v Pardubicích konalo Mistrovství České republiky juniorů v disciplíně 9 ball.

Za klub SK Divočáci z Mníšku se mistrovství zúčastnilo 6 hráčů: Antonín a Václav Hrubí, Petr a Zuzana Lohonkovi, Marek Nečas a René Kůst. Mníšečtí hráči se v silné konkurenci rozhodně neztratili a svedli vyrovnané souboje. Sedmnáctiletý René Kůst ve čtvrtfinále zvítězil nad úřadujícím mistrem republiky Davidem Mrázkem z Českých Budějovic poměrem 5:1. V semifinále narazil na domácího Jana Zbořila, kterého po napínavé hře porazil 5:3. Ve finále nestačil na hodonínského hráče Matěje Kováříka, kterému podlehl 3:6. „Na začátku turnaje jsem byl trochu nesvůj kvůli množství lidí a ani jsem nečekal, že se dostanu do nejlepší čtyřky. Ale když jsem vyhrál základní skupinu, tak jsem zatnul zuby a vybojoval nádherné druhé místo,“ zhodnotil svou spanilou jízdu turnajem čerstvý vicemistr republiky.
Kromě dosaženého úspěchu je třeba Reného pochválit za fair play hru, neboť neboť během semifinálové hry přiznal dva fauly, které nikdo nemohl vidět.
I když René mistrovství nevyhrál, získané stříbro a titul vicemistra České republiky je největším úspěchem v jeho dosavadní kulečníkové kariéře. Rozmnožil tak trofeje získané hráči mníšeckých Divočáků na šest (z toho pět získala jeho trenérka Eva Mašková v ženské kategorii).
„René trénuje v našem klubu od jeho založení. Pravidelně navštěvuje tréninky a pomáhá i s vedením mladších dětí. Trénovala jsem ho první rok, poté jsem poprosila mého kamaráda, skvělého pooloveho hráče, Slávka Dorobanta, aby se mu věnoval, za což mu patří velký dík. Renému gratuluji ke skvělému výkonu a přeji mu hodně úspěchů do dalších bojů a pevné nervy,“ komentovala úspěch svého svěřence Eva Mašková.

9 ball neboli Devítka se hraje s bílou hrací koulí a 9 barevnými koulemi, 1-8 plné a 9 půlená. Hráč musí nejprve zasáhnout kouli s nejnižším číslem a poté potopit libovolnou barevnou kouli na stole. Vyhrává hráč, který první (bez faulu) potopí kouli č. 9.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se