Mimořádně úspěšné léto v podání běžců SK Zahořany

Mimořádně úspěšné léto v podání běžců SK Zahořany

Mimořádný výkon přivedl Davida Kulíka na stupně vítězů (první zprava). Foto: archiv autora

Mimořádného úspěchu se podařilo dosáhnout našemu elitnímu běžci Davidu Kulíkovi v  sobotu 15. 8. 2020 na 1/2 maratonské trati na Lipně. V závodě započítávaném do seriálu Mizuno Trail Running Cup obsadil skvělé třetí místo v absolutním pořadí a suverénně zvítězil ve své kategorii do 39 let. Dařilo se také ostatním našim běžcům: Jan Honců skončil na krásném 14. místě a Ondřej Kulík pak na 33. místě ve stejné kategorii. Další z našich zkušených běžců Jiří Honců se umístil na 8. místě v kategorii do 69 let.

Tomuto úspěšnému víkendu předcházelo již úspěšné vystoupení našich běžců minulý týden ve Špindlerově na tratích slavné Krkonošské 50 v rámci stejného běžeckého seriálu. Na královské 50 km trati nabité zvučnými jmény nejlepších českých horských ultra-běžců se David Kulík umístil jen těsně pod hranicí elitní desítky na 11.místě v celkovém pořadí a na skvělém 8. místě ve své kategorii. Na kratší trati 21 km se pak další naši borci umístili takto: Jan Bulan na 8. místě v kategorii do 29 let, Jan Honců na 26. místě a Ondřej Kulík na 42. místě v kategorii do 39 let a Jiří Honců na krásném 4.místě v kategorii do 69 let.

Teď naše borce čeká krátká letní přestávka, 5. 9. 2020 pak závody na Kralickém Sněžníku a o víkendu 19. – 20. 9. 2020 slavný štafetový závod Vltava Run, 360 km ze Šumavy do Prahy. Držte našim borcům palce, ať se ve velké konkurenci ostatních teamů stejně jako v loňském roce neztratí.

Sportu zdar

Pole běžců krátce po startu (David Kulík běží vlevo v oranžovém triku). Foto: archiv autora

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se