Mníšečtí dorostenci přezimují v čele tabulky

Mníšečtí dorostenci přezimují v čele tabulky

Mužstvo pózuje v památečních dresech s přezdívkami během "dokopné", která se konala 5. listopadu

Jízdou snů byla pro dorostence FK Mníšek pod Brdy podzimní část sezóny 2022/2023 Okresního přeboru Praha-západ.

Statistiky
Ve všech 9 zápasech zvítězili (jednou až na penalty, což je stálo 1 bod) a s 26 body a celkovým skóre 52:17 přezimují v čele desetičlenné tabulky. Vynikající jsou také v individuálních statistikách: 4 hráči se umístili v desítce nejlepších střelců přeboru!
„Musím všechny kluky moc pochválit za bojovnost a nasazení. V řadě utkání se nám už stalo, že se nám herně přestávalo dařit a soupeř získával gólovou převahu, ale nakonec jsme to dokázali urvat a vyhrát! Vidím, že klukům nechybí pověstné srdíčko, a to mě moc těší,“ říká starší z trenérské dvojice, vedoucí mužstva Miloš Gruntorád a dodává: „Podařilo se nám vytvořit stabilní mužstvo o 20 hráčích, které dobře šlape a uvnitř vládne týmový a kamarádský duch. Cítím to i jako určitou satisfakci, protože, když jsem před rokem a půl přihlašoval po covidu soutěž, tak jsme měli jen 12 kluků a spousta lidí mě od toho zrazovala. Předpovídali, že kluci u fotbalu nevydrží a tým se rozpadne. Ale vydrželi jsme a teď se ukazuje, že to všechno mělo smysl! “
Za výbornými výsledky stojí především kvalitní fyzická i herní příprava na pravidelných trénincích a povedené letní soustředění v Němčičkách, od kterého se tým nese na vítězné vlně.

Nezbytná podpora od fanoušků
Po celý podzim měl navíc tým fantastickou podporu fanoušků, většinou z řad příbuzných, kteří se stali pověstným 12. hráčem na hřišti. Povzbuzují je pravidelně při domácích zápasech, ale jezdí s nimi i k venkovním utkáním. „Letos jsem nevynechala ani jeden zápas, můj vnuk Tomáš je kapitán týmu,“ uvádí svou motivaci šéfka ultras Marie Šretrová a dodává: „Spoustu kluků znám od jejich tří let, protože prošli naší mateřskou školkou. Líbí se mi nejenom jejich předváděná hra, ale především to, jak se jim postupně vyvíjí jejich charaktery a dokáží spolupracovat. Pokud hrají a baví je to, tak potom nemají čas na jiné, ne zrovna pozitivní věci, což je vlastně to nejdůležitější!“
V posledním zápase podzimní části, který byl přímým soubojem o 1. místo, jelo mníšecký tým do Jenče podpořit 120 fanoušků! Vytvořili klukům úžasnou atmosféru, bez problémů překřičeli místních 20 diváků a pomohli tak týmu ke klíčovému vítězství 3:2.
„Máme v nich obrovskou oporu, bez nich bychom nebyli tam, kde jsme. Chtěl bych jim jménem všech kluků moc poděkovat za podporu, kterou nám poskytují. Budeme moc rádi, když nám vydrží fandit i v jarní části soutěže a pomohou nám vykopat kraj,“ zhodnotil přínos fanoušků kapitán týmu Tomáš Minařík.

Zahraniční posily
Mužstvo navíc v průběhu roku posílili dva šikovní hráči z Ukrajiny, jejichž rodiny našly v Mníšku pod Brdy útočiště před probíhající válkou. „Do týmu jsem zapadl dobře, kluci mě přijali fantasticky. Fotbal jsem dosud hrál jenom s kamarády na ulicích, v žádném klubu jsem nebyl. Tohle je moje první zkušenost a za tu příležitost jsem všem moc vděčný,“ uvedl ke svému angažmá Yulian Goshovskyy ze západoukrajinského města Ivano-Frankivsk.

Dorostenci FK Mníšek pod Brdy nastupují k zápasům ve složení: Adam Rývora a Matěj Matějka (brankáři), Tomáš Minařík, Hynek Bureš, Daniel Gruntorád, Filip Zemančík, Dominik Lacina, Tomáš Erbek, Václav Melen, Jan Šebek, David Ondráček, Michal Jeřábek, Ondřej Oláh, Yulian Goshovskyy, Patrik Ševčík, Filip Vočka, Vojtěch Řehoř, Rostislav Němec, Jakub Lakatoš a Artem Bodnar.

Cíle do jarní části sezóny
Realizační tým ani kluci se netají svými ambicemi pro jarní část sezóny, chtějí ji vyhrát a postoupit do I. A třídy Středočeského kraje. Sami ovšem dobře ví, že to nebude vůbec jednoduché, protože jejich nejbližší pronásledovatel, TJ Sokol Jeneč/Hostivice, na ně ztrácí pouhé 3 body.
„Naším cílem je jednoznačně postup do kraje. Kluci během podzimu ukázali, že na postup mají, ale jsme teprve v polovině soutěže a nic ještě není rozhodnuto. Pořád na sobě musíme makat a zlepšovat se. I když tým, který aktuálně máme, je hodně silný, tak plánujeme přivést ještě nějaké posily. Čeká nás to i z toho důvodu, že dva kluci budou muset po sezóně kvůli dosaženému věku v dorostenecké kategorii končit,“ přibližuje strategii do jarní části sezóny mladší z trenérů Michal Ondráček a dodává: „Během zimní přípravy budeme, bez ohledu na to, zda bude probíhat venku nebo v hale, pilovat naši fyzičku a posouvat se dál. Zpestříme si ji několika halovými turnaji, například Mníšeckým bodlem, kde budeme obhajovat loňské prvenství. V plánu je i zimní soustředění na horách, ale uvidíme podle financí.“

Mníšeckým dorostencům i jejich trenérům přejeme, aby si vysněný cíl splnili a za několik měsíců slavili postup do krajské soutěže.

Společná fotografie s částí fanoušků, která na „dokopnou“ dorazila

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se