Orientační běžci zahájili sezónu v Mníšku pod Brdy tréninkem s veřejností

Orientační běžci zahájili sezónu v Mníšku pod Brdy tréninkem s veřejností

Řada kontrolních stanovišť byla kolem Pavilonu

V mníšeckých ulicích jste mohli v neděli 19. března odpoledne potkat mladé běžce v dresech a s mapou v ruce. Konala se akce Otvírání studánek, tradičně plánovaná s přicházejícím jarem. Na 100 běžců (z toho odhadem 70 dětí) se vydalo na trať měřeného sprintu, která sestávala ze 34 kontrol, které organizátoři rozmístili od Malého náměstí až za podchod pod dálnicí.
Otvírání studánek bylo přístupné veřejnosti, ze které se zapojilo přes 40 dětí a dospělých. Neregistrovaní běžci se mohli buď vydat na trať s ostatními, nebo vyzkoušet O-bludiště na hřišti. Pro malé děti byl na hřišti připraven oblíbený Zvířátkový orienťák. Zázemí sportovcům poskytla ZŠ Komenského 420.
Odpolední sprint využili k prvnímu letošnímu soustředění žáci Středočeské oblasti (pořádající oddíl OK Dobříš). Přijeli žáci a trenéři  z Řevnic, Hostivic, Říčan, Roztok, Louňovic a Roudnice nad Labem. Dopolední část soustředění proběhla v lese nad Stříbrnou Lhotou, kde žáci absolvovali mapové okruhy na téma „po stopách“ řopíků„.

„Organizátoři děkují městu Mníšek pod Brdy., ZŠ Komenského 420 a také obyvatelům města za dlouholetou podporu, které se orientační běh v našem městě těší,“ poděkovala trenérka Jana Bochenková.

Použitá foto: autor
Více fotografií najdete na mníšeckém facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se