Šíření olympijských myšlenek podpoří běžeckým závodem také Mníšek pod Brdy

Šíření olympijských myšlenek podpoří běžeckým závodem také Mníšek pod Brdy

Fotografie z loňského ročníku

T-Mobile Olympijský běh, který se každoročně koná na desítkách míst po celém Česku, míří opět také do Mníšku pod Brdy. Akce se kvůli vládním omezením uskuteční v náhradním termínu ve středu 8. září 2021. Účastníci se tak potkají na startu přesně měsíc po zakončení olympijských her v Tokiu.

Všichni, kteří se chtějí do akce zapojit, se mohou už nyní přihlásit na www.olympijskybeh.cz.
“Věříme, že v září budeme moct vyběhnout naplno a v co největším počtu běžců. Navíc i spolu s olympioniky, kteří už tou dobou budou zpátky z Olympijských her v Tokiu a mohou se tak k šíření olympijských myšlenek pohybem připojit,” řekl generální sekretář ČOV Petr Graclík. Cílem letošního T-Mobile Olympijského běhu bude co nejvíce znovu nastartovat sportování dětí i dospělých. Pro všechny dospělé běžce je navíc připravena motivační novinka, dřevěná medaile pro všechny dospělé účastníky, kterou zajistil titulární partner akce T-Mobile. „Tímto projektem chceme připomínat, že výhody digitálního světa je potřeba využívat uvážlivě a žít i mimo svět onlinu. Proto je každý, kdo se závodu zúčastní, už teď naším vítězem. Mám radost, že právě naše medaile ocení a umocní každý běžecký zážitek po celé republice,“ říká Ladislav Báča, ředitel marketingové komunikace společnosti T-Mobile Česká republika.

Kždý účastník dostane medaili (za účastníky Gabriela Petráňová)

Olympijská myšlenka prostřednictvím běhu ožívá již přes třicet let a může u toho být každý. Stačí běžecké boty a chuť vyrazit na připravené trasy. Po celé zemi se uskuteční desítky běžeckých akcí v jednotlivých okresech. Mezi nimi nebude chybět ani závod v Mníšku pod Brdy, který nabídne trasu na 5 km a 10 km v několika účastnických kategoriích. Připraven bude i závod pro děti do 15 let a dopolední školní závod ve spolupráci se ZŠ Mníšek pod Brdy. Těšit se můžete nejen na již tradiční návštěvu olympioniků, ale především na skvělou atmosféru.
Všechny běhy rozmístěné na desítkách míst po celém Česku budou mít jeden společný cíl – odstartovat najednou v 18 hodin, a to přímo z éteru Českého rozhlasu Radiožurnálu. Všechny běhy se každoročně konají jako oslava celosvětového Olympijského dne, který je zároveň výročím založení Mezinárodního olympijského výboru. Do Česka přinesl myšlenku Olympijských běhů v roce 1987 legendární běžec Emil Zátopek.
V rámci T-Mobile Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin. V roce 2020 vybrali běžci společně pro Českou olympijskou nadaci téměř 500 tisíc Kč.

Vítězka loňského ročníku v kategorii ženy profi Radka Ficová

Registrace do všech závodů probíhají na www.olympijskybeh.cz. Startovné začíná na 250 Kč. Děti do 15 let běží v rámci regionálních dětských závodů za symbolické startovné 30 Kč.

Použitá foto: archiv autorky

Reportáž z loňského ročníku v Mníšku pod Brdy najdete ZDE.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se