Školní hřiště hostilo atletické závody dětí

Školní hřiště hostilo atletické závody dětí

Start sprintu nejmenších dětí

Poslední říjnová neděle patřila v Mníšku pod Brdy dětské atletice. Sportovní klání pro kluky a holky od 3 do 11 let pro ně uspořádal spolek SK Mníšecko.

Na mníšecké školní hřiště dorazilo celkem 60 dětí, většinou v doprovodu rodičů, připravených na mobily zachytit momenty z jejich začínají sportovní kariéry. „Jsou tu většinou děti ze sportovních oddílů, ale všiml jsem si, že přišla i veřejnost. Děti, které zatím nejsou nikde organizované, si alespoň vyzkouší, co sportování obnáší a třeba se do některého z oddílů přihlásí,“ okomentoval účastníky Jiří Hrdlička, předseda SK Mníšecko a zároveň hlavní organizátor akce.
Malí sportovci byli podle svého věku rozděleni do čtyř skupin (2012 a 2013, 2014 a 2015, 2016 a 2017, 2018 a mladší), v jejichž rámci zápolili mezi sebou. Závodilo se ve třech disciplínách: sprintu na 50 metrů, skoku do dálky a hodu raketkou.
I když na stupně vítězů vystoupali jen nejlepší z nich, žádné z dětí neodešlo bez odměny. Všichni účastníci si odnesli diplomy a sladkosti. Děti s nejlepšími výkony získaly navíc ještě medaile a vouchery do Papírnictví Kreativ. Celkem bylo rozdáno 36 medailí.

Nejlepší výkony v jednotlivých disciplínách a věkových kategoriích:

O pohodovou atmosféru se staral sehraný organizační tým, který tvořily starší děti a trenéři ze spolku SK Mníšecko a několik ochotných rodičů.
„Z atletických závodů mám velkou radost, povedlo se počasí, děti i rodiče byli fajn, zvládlo se to perfektně. Myslím, že se všem sportovní odpoledne líbilo, zhodnotil akci Jiří Hrdlička a dodal: „Rád bych moc poděkoval všem, kteří mi s organizací závodu pomohli.“

Všem účastníkům patří obdiv za předvedené výkony!

Další fotografie z akce najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se