T-Mobile Olympijský běh bude v Mníšku pod Brdy koncem června

T-Mobile Olympijský běh bude v Mníšku pod Brdy koncem června

Start závodu dospělých ze školního hřiště v roce 2021

Letošní ročník T-Mobile Olympijského běhu se uskuteční 22. června 2022, zázemí závodu bude tradičně v prostorách atletického oválu za ZŠ Komenského 420.

Jsou připraveny dvě trasy pro dospělé (5 a 8 km), které vedou jak naším městem, tak i přírodou; jak po asfaltu, tak terénem. Běžci můžou sprintovat po rovince, ukázat zdatnost v kopci i si trošku oddechnout z kopečka. Kdo si chce trasu natrénovat, tak tomu prozradíme, že trasy budou stejné jako v loňském roce. Organizátor běhu, spolek BIOS fit, připravil trasy i pro děti různých věkových kategorií, od mrňousků, kteří potřebují běžet za ruku s rodiči, až po závodníky-juniory. Na místě bude zajištěno hlídání dětí běžcům a rozcvička od trenérů a trenérek. Závodníci ze všech kategorií se můžou těšit na skvělé ceny a bezva atmosféru.

O Olympijském běhu
Různí běžci, různá místa, olympijská myšlenka. To je heslo, s kterým je propojen T-Mobile Olympijský běh už několik let. Je jedno, jestli jsi závodník, nebo běháš jen občas, jestli jsi malý, nebo velký, jestli běháš radši ve městě, v přírodě, na louce nebo na dráze.
Na T-Mobile Olympijském běhu jde především o to se hýbat, a hlavně pro radost.
Na T-Mobile Olympijském běhu oslavujeme radost z pohybu a sport jako takový. Akcí si totiž připomínáme mezinárodní Olympijský den, tedy založení Mezinárodního olympijského výboru. T-Mobile Olympijský běh je vůbec největší běžeckou událostí u nás.
V jeden den, přesně v jeden čas vybíhají s živým startem na vlnách Radiožurnálu tisíce běžců po celé České republice– ať už jako součást hlavních závodů, ve školních bězích nebo v rámci individuální výzvy. Tím, že si s námi zaběhneš, uděláš dobře nejen svému tělu, ale pomůžeš i ostatním. Na T-Mobile Olympijském běhu totiž pomáhá každý běžec svou účastí i České olympijské nadaci. Z každého startovného jde část na podporu sportování dětí, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků. A s vaší podporou dokáže nadace pomoci dalším mladým sportovcům k plnění jejich snů.

Školní běh
Hlavní část T-Mobile Olympijský běhu v Mníšku naváže už tradičně na školní běh, kdy si během dopoledne zazávodí všechny děti z prvního stupně ZŠ. Součástí programu sportovního dne budou diskuze s olympionikem, protažení od profi trenérek, škola běhu od zkušeného lektora a workshopy pořádané organizací Magdaléna o.p.s.

Co je potřeba, když se chci přihlásit?
Všechny informace potřebné k přihlášení na T-Mobile Olympijský běh jsou na webových stránkách závodu www.olympijskybeh.cz.
Poslední možnost přihlášení je 12. červen 2022, takže není na co čekat! Přihlaste sebe, své děti, běžte s kamarády jako partička, ukažte svým dětem, že sportovat je fajn, zdravé a navíc v tomto případě na podporu dobré věci! A klidně už začněte trénovat!

Těšíme se na Vás!

Jiřina Elčknerová za organizátory BIOS fit, z.s.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se