V Mníšku funguje nový badmintonový oddíl

V Mníšku funguje nový badmintonový oddíl

Účastníci druhého letního badmintonového kempu . Foto: archiv autorky

Dne 6. září 2021 odstartoval oddíl Badminton Mníšek pod Brdy, z.s. své první tréninky. I když klub fungoval již tři roky předtím pod záštitou badmintonového oddílu Sokol Radotín Meteor Praha, nikdo z trenérů ani v nejmenším nečekal, že bude o badminton takový zájem.

V pátek 10. září jsme se rozhodli uspořádat schůzku pro rodiče. Zúčastnilo se jich víc než 30. Představili jsme vizi klubu, seznámili s konceptem tréninků ve školním roce, systémem turnajů a byl oficiálně představen trenérský tým ve složení: Tereza Kudrnová – trenérka s mezinárodní certifikací Coach Level One a trenérka III. třídy v ČR, Petr Nejedlý – závodní hráč z oddílu Sokol Radotín Meteor Praha, který je poslední rok v juniorech a Martin Augustýn – bývalý závodní hráč, který se ve volném čase rozhodl trénovat děti a předat jim tak své zkušenosti. Též byl na schůzce představen hlavní sportovní partner klubu – značka VICTOR. Přítomna byla jednatelka Petra Jägerová.

Harmonogram tréninků a akcí
Tréninky pro děti jsou 3x do týdne, přičemž se snažíme, aby byli na místě přítomni dva
trenéři. Momentálně pokrýváme všechny věkové kategorie. Nejmladší dítě je ročník 2016, nejstarší 2004. Jsem ráda, že se nám trenérský tým rozrostl i o asistenty v podobě našich starších hráčů, kteří chodí pravidelně pomáhat k mladším dětem v pátek.
Tuto sezónu nás čeká řada akcí, mezi něž patří podzimní kemp primárně pro děti, které chtějí závodit, turnaj rodinných dvojic, oddílový turnaj dětí, turnaje jednotlivců Českého badmintonového svazu a spousta dalších. Doufáme, že si děti sezónu užijí a budou mít radost z pohybu i ze svých pokroků. Jak jim s oblibou říkám „Jediný tvůj nepřítel jsi ty
sám.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se