Vzhůru do Kytína na první Brdský půlmaraton

Vzhůru do Kytína na první Brdský půlmaraton

Zlé časy, věřme, pomíjejí. Zase se tedy rozběhněmež vstříc novým obzorům. Třebas hned na Brdském půlmaratonu, už 12. června z Kytína, vsi zaslíbené.

Čeká vás zde zážitkový podnik pro běžce všech kategorií, ať už věkových, tak výkonnostních. Kdo by si přece jen netroufal na celých 21 km, může se vydat na zkrácenou doprovodnou devítku. A po doběhu si můžete užít nejen zasloužené občerstveníčko, medaili a pocit z dobře odvedené práce, ale i koncert. Jeho podobu však ještě pořadatelé ladí s ohledem na vývoj epidemiologicko-bezpečnostních opatření.
Epicentrum závodu vyroste v Kytíně, který přežil i husitské drancování a teď se pyšní i vlastním pivovarem. Kudy se poběží? „Okolní terény se nám moc líbí, ale vybírali jsme dlouho. Chceme zůstat co nejvíc v terénu a vyhnout se asfaltkám,“ říká ředitel závodu a tvůrce trati Martin Dvořák. Stejní organizátoři připravují i závod po stopách nejstaršího českého maratonu Praha – Dobříš, a tak i trasa v Kytíně vede částečně po jeho závěrečné (a nejhezčí) pasáži směrem k Dobříši. Nabídne i kopečky, převýšení má 430 metrů.
Startovní výstřel zazní, jako ve správném westernu, v pravé poledne. Před tím proběhnou závody dětí. A po vyhlášení poběží doprovodná zábava. Přihlášky najdete ZDE.

Brdský půlmaraton se stává letos vinou posunutí programu kvůli čínskému viru otvírákem už desátého ročníku Trail Running Cupu, nejstarší série přírodních běhů (s královskou Krkonošskou 50 nebo Lipenským horským půlmaratonem). O kvalitě i srdci pořadatelů svědčí fakt, že loni jako jediní z velkých seriálů dokázali uspořádat kompletní počet svých sedmi závodů.

Těšíme se na vás v Kytíně!

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se