Městská knihovna hodnotí uplynulý rok

Městská knihovna hodnotí uplynulý rok

Městskou knihovnu Mníšek pod Brdy najdete na adrese Komenského 413

V roce 2023 měla městská knihovna 830 registrovaných čtenářů, z toho 452 dětských a 378 dospělých, kteří si půjčili celkem 20 978 knih a časopisů.

Z toho 1 514 titulů jsme čtenářům půjčili prostřednictvím rezervačního systému a 279 knih jsme zprostředkovali přes meziknihovní výpůjční službu ze Středočeské vědecké knihovny v Kladně. Pro naše stávající i budoucí čtenáře je v knihovně připraveno k zapůjčení 28 265 knih. Dále se vypůjčilo 854 společenských her a 196 e-knih. Přes bibliobox se vrátilo 1 036 výpůjček. V loňském roce jsme zakoupili do fondu 742 nových knih.
Již tradičně naší knihovnu navštívily děti z mateřských a základních škol. Připravili jsme pro ně spoustu besed na různá témata. Děti se dozvěděly zajímavé informace nejen o knihovně jako takové, ale také o pohádkách, dobrodružné literatuře, sci-fi a fantasy, či dokonce o detektivkách a hororu.
Mezi pravidelné a populární akce patří Pasování prvňáčků na čtenáře, Knížka pro prvňáčka, Klíčování, Strašidelné čtení a Příměstský tábor, tentokrát na téma Lovci pokladů. Od loňského roku pořádá naše knihovnice Nikola Bartušková Knihohrátky s mrňátky.

Ve spolupráci s městským úřadem jsme připravili následující besedy:


V průběhu letních prázdnin jsme kompletně zrekonstruovali dospělé oddělení a vylepšili systém třídění dětské literatury.

                                                                                                                  Tereza Bauerová, knihovnice



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se