Blíží se dubnová Výzva 10 000 kroků. Zapojením bojujete za své zdraví!

Blíží se dubnová Výzva 10 000 kroků. Zapojením bojujete za své zdraví!

V sobotu 1. dubna 2023 startuje další etapa Výzvy 10 000 kroků, která má pomoci těm, kdo se už necítí dobře kvůli své váze a chtějí nastartovat změnu.

Nedostatek pohybu nevratně poškozuje zdraví každého člověka. Chůze naopak zvyšuje obranyschopnost těla a přispívá k vyplavování toxinů. Snižuje vysoký krevní tlak a vysoký cholesterol, čímž snižuje riziko mozkové příhody a dalších problémů souvisejících se srdcem. Chůze je nejlepší pro duševní kondici.

Mníšek pod Brdy se zapojuje již popáté
Vedení města Mníšek pod Brdy podporuje celorepublikovou Výzvu 10 000 kroků již od jejího vzniku. Dosud proběhly celkem čtyři Výzvy (duben a říjen 2021 a duben a říjen 2022),do kterých se zapojily více než dvě stovky mníšeckých obyvatel a znovuobjevily kouzlo a přínosy „obyčejné“ chůze.

Pravidla dubnové Výzvy 10 000 kroků
Dubnová Výzva se bude konat od 1. do 30. dubna 2023. Pokud máte o účast ve Výzvě zájem, zaregistrujte se od 1. března na stránkách Výzvy www.desetitisickroku.cz, kde si vytvoříte osobní profil. Pokud jste se již Výzvy účastnili, pak bude vaše registrace jednodušší – po jednom kliknutí se vám obnoví osobní profil z minulého ročníku.
Svou denní aktivitu (chůzi, běh nebo nordic walking) si můžete měřit na jakémkoliv zařízení (osvědčila se například aplikace Krokoměr) a následně ji do osobního profilu nahrát. Body, které získáte za každý nachozený kilometr, se přepočítávají koeficienty, a tak lidé starší a lidé s vyšším BMI dostanou za jeden kilometr více bodů, než lidé mladší a štíhlejší. Pravidla Výzvy můžete najít také na stránce www.desettisickroku.cz/pravidla.

Týmová účast
Zapojit se do Výzvy můžete jako jednotlivec, nebo můžete s přáteli vytvořit tým, který se může skládat z minimálně čtyř a maximálně deseti členů. Členství v týmu je dobrovolné. Každý zaregistrovaný účastník se účastní Výzvy jako jednotlivec bez ohledu na to, zda je zároveň i členem týmu. Týmy jsou hodnoceny samostatně v týmové Výzvě. Mohou se zúčastnit také dvoučlenné partnerské týmy (bez ohledu na pohlaví), vícečlenné školní nebo firemní týmy, které budou hodnoceny samostatně.

Věkový limit pro účastníky
Účastnit se může kterákoliv osoba ve věku od 6 let, která se do výzvy přihlásí tím, že vyplní registrační formulář. Účastníci mladší 18 let musí při registraci doložit podepsaný souhlas rodičů.

Soutěžení není povinné
Pokud se chcete do Výzvy zapojit, ale nemátezájem soutěžit s ostatními účastníky, můžetenahrávat své výsledky bez důkazů. V praxito bude znamenat, že do svého osobníhoprofilu napíšete váš denní výkon, ale užnemusíte nahrávat scan z měřícího zařízení.
Cílem Výzvy je, aby lidé zařadili chůzi nebo běh mezi své každodenní činnosti a udělali tak něco pro své zdraví.
Vítězi ve skutečnostibudete všichni vy, kteří svým zapojením doVýzvy nastartujete změnu ke zdravějšímuživotnímu stylu!

Pořadatelem Výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu z. s.

Libor Kálmán, koordinátor Výzvy za Mníšek pod Brdy

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se