Eva Mašková se stala dvojnásobnou mistryní ČR

Eva Mašková se stala dvojnásobnou mistryní ČR

Eva Mašková s trofejí vybojovanou na turnaji v Brně

Mníšecká sportovkyně Eva Mašková, která nám poskytla rozhovor do loňského březnového vydání Zpravodaje městečka pod Skalkou, dosáhla dvou výrazných úspěchů na mistrovství republiky žen.

Brno 25. září
O tom, že patří mezi ženskou billiardovou špičku, přesvědčila na zářijovém turnaji konaném v Brně, kde se stala mistryní republiky žen v disciplíně Nekonečná 14.1. Zisk trofeje je o to cennější, neboť ve finále porazila svou dlouholetou soupeřku Veroniku Hubrtovou, která až doposud o titul v této disciplíně nepřišla.
„Musím přiznat, že vítězství bylo pro mě samotnou překvapením, protože jsem před turnajem skoro nespala a cítila se příšerně. Do půl třetí do rána jsem byla v práci, v sedm hodin jsme už vyráželi do Brna a na dálnici mě čekalo ještě 200 odřízených kilometrů. Soustředění jsem pak doháněla kafem a Red Bullem,“ zhodnotila svou předzápasovou přípravu Eva Mašková.

Nekonečná 14.1 se hraje s bílou hrací koulí a 15 barevnými koulemi, 1-8 plné, 9-15 půlené. Hráč hraje libovolnou kouli na stole, za každou korektně potopenou kouli obdrží 1 bod. V okamžiku, kdy na stole zůstane poslední barevná koule, se hra přeruší a na stůl se vrátí všechny koule. Poté hráč pokračuje ve hře. Poslední barevná koule zůstává na svém místě, pokud nebrání postavení ostatních koulí. Vyhrává hráč, který první dosáhne předem stanoveného počtu bodů.

Hradec Králové 17. října
Své zářijové prvenství potvrdila o tři týdny později v Hradci Králové, kde ovládla disciplínu 8 ball.

8 ball neboli Osmička se hraje s bílou hrací koulí a 15 barevnými koulemi, 1-7 plné, 8 černá, 9-15 půlené. Volba barvy se provádí po prvním strku hry (rozstřelu) potopením libovolné koule dané řady (celé nebo půlené) bez faulu. Po potopení všech svých koulí hraje hráč jako poslední kouli č. 8 černou. Vyhrává hráč, který první (bez faulu) potopí kouli č. 8 černou do libovolné kapsy.

Letos na jaře si Eva Mašková splnila svůj sen a v prostoru bývalého Divadélka K otevřela kulečníkového centrum pro veřejnost. Kolem jejího centra se vytvořil sportovní spolek SK Divočáci z Mníšku, z.s., který už naše město reprezentuje na kulečníkových turnajích.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se